Surse: Dănuț Cristescu îi pretinde lui Dragnea șefia Consiliului Județean

în Actualitatea politică

cristescuCarmen Dumitrescu

Lucrurile par s-o fi luat razna peste tot în politica județeană. Căci nu numai PNL-ul are divergențe legate de felul în care sunt recompensați lipitorii de afișe, ci și PSD-ul. Se pare că mărul discordiei din PSD la acest moment poartă numele Dănuț Cristescu. Fost inspector șef teritorial la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Dănuț Cristescu nu ne-a impresionat prin nimic până în prezent. În afară de faptul că se prezintă la multe ceremonii oficiale, el nu a reușit până acum să facă vreo declarație inteligentă sau să se manifeste public cu vreun pic de ingeniozitate. Și asta pentru că sursele noastre susțin că Dănuț Cristescu e maestru la aranjamentele de culise. Potrivit celor care îl cunosc, se pare că acesta s-ar fi prezentat la Dragnea, i-ar fi spus că a făcut destule servicii partidului roșu în județ pe vremea când ocupa funcția mai sus menționată și că funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman e prea măruntă pentru el. De aceea, i-a solicitat Baronului în mod direct poziția de căpitan de județ. Se pare că datoriile PSD-ului la Cristescu sunt reale, căci altfel Dragnea n-ar fi acceptat niciodată aranjamentul.

Ca atare, se pare că pe lista PSD figurează , pe poziție eligibilă, Adrian Gâdea, care urmează să devină deputat de Teleorman. Locul său va luat de al doilea din lista consilierilor județeni, adică de Dănuț Cristescu, mai ales că noile condiții permit alegerea cu ușurință și fără reorganizarea vreunui scrutin a noului președinte. Aceleași surse pretind că Adrian Gâdea nu e deloc mulțumit de aranjamentul care i s-a pregătit, el fiind destul de implicat în munca administrativă, însă cu voința lui Dragnea e greu să te lupți, mai ales dacă îi datorezi totul. Ciudat e că tocmai unul ca Dănuț Cristescu s-a găsit în Teleorman să-i forțeze mâna lui Dragnea și să și reușească. Asta ne face să ne întrebăm, legitim, cât de mari sunt serviciile pe care Cristescu le-a făcut Teleormanului în perioada în care era inspector șef. Dar, în condițiile transparenței pesediste inexistente, este foarte puțin probabil să aflăm adevărul din spatele acestei povești, așa că nu ne rămâne decât să urmărim mutările celor care și-au asumat un loc pe tabla de șah.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*