liberinteleorman.ro

SURSE. Cauza îmbolnăvirii copiilor de la Grădinița 10: stafilococul auriu!

21 septembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Îmbolnăvirea mai multor copii de la Grădinița nr. 10 din Alexandria a determinat numeroase controverse, cauza problemei fiind, vreme de o săptămână, un adevărat mister. S-au făcut speculații, legate de o toxiinfecție alimentară, determinată de ce ar fi consumat cei mici la grădiniță, dar și de un entero-virus. Probele de laborator, însă, arată altceva.

După ce o echipă de specialiști ai DSP a recoltat probe biologice și de salubritate de la personalul grădiniței și din bucătăria acesteia, epidemiologii s-au îndreptat către Spitalul Județean de Urgență din Alexandria și au preluat toate analizele de laborator efectuate de spital în timpul internării celor mici. Vineri, probele de laborator recoltate de DSP Teleorman au fost prezentate echipei de epidemiologi. Respectivele probe de salubritate arată valori crescute peste valoarea maximă admisibilă pentru numărul total de germeni de tip stafilocos aureus, precum și mucegaiuri pe vesela folosită de copii la grădiniță.

De principiu, din rezultatele transmise la laborator rezultă faptul că un angajat a răspândit acest stafilococ auriu, foarte rezistent, pe suprafețele la care copiii aveau acces în grădiniță. Partea bună e că părinții s-au îngrijorat și s-au prezentat de urgență la spital. Altfel, evoluția situației ar fi putut fi de-a dreptul dramatică.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Angajări și concedieri dubioase la Poliția Locală Alexandria

Următorul articol

COMUNICAT DE PRESA DSP Teleorman: Informare cu privire la evoluția unor cazuri de enterocolită infecțioasă în colectivitatea de copii « Grădinița nr.10 »

Cele mai recente articole de Actualitatea politică