Superman din Opoziția Teleormanului

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

SupermanS-a născut pe planeta Pământ, din părinți pământeni și s-a aciuat pe lângă politică, știind clar care și cât îi este interesul. Datorită puterilor sale extraordinare a ajuns să facă strategiile partidelor de Dreapta din județ și se vede pe cai mari, chiar dacă momentan lucrează cu niște mârțoage. El este un fel de Superman al Opoziției din Teleorman, un personaj popular care stă în umbră, considerat influent și viteaz precum un semizeu, dar, în realitate, este un individ lipsit de forța morală de a înfrunta fățiș, cu îndrăzneală, neregulile din sfera de activitate social-istorică ce cuprinde relațiile, orientările și manifestările care apar între partide, între categorii și grupuri sociale, între oameni care se cred politicieni.

Superman-ul nostru are o gamă variată de superputeri. El posedă superforță, adică poate influența din trei fraze un personaj fără calități intelectuale deosebite, poate opri din câteva ocheade un conflict mocnit și poate aduce la masa negocierii persoane cu cea mai ostilă atitudine. Mai mult decât atât, el are un superauz și un supervăz care îl ajută adesea în a pune la cale teorii ale conspirației pe care nu le întâlnești la orice capacitate omenească producătoare de noi reprezentări sau idei pe baza percepțiilor proprii. El vrea ca Opoziția să se înțeleagă cu Puterea, că așa e decent și firesc într-o lume normală, în care nu trăim, dar la care visăm, el își vede interesele de la PSD prin intermediul PNL și trage clopotele unui viitor care-i sună bine. Superman a înțeles că politica este arta de a sta la pândă, dar nu a aflat, deocamdată, că, pentru un strop de normalitate, acest domeniu are nevoie de oameni care nu au nevoie de politică.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*