Sunt ales, dar ma (t)ratez! – Paradoxul Consiliului Județean: cum poți fi inspid când te numești Piper?

în Actualitatea politică

piperCarmen Dumitrescu

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anul 2016 să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

De la Florin Piper Savu aveam așteptări. Din simplul motiv că tinerețea și spiritul deschis îl îndreptățeau să vrea mai mult de la sine și de la funcția publică pe care o deține, nu fără o oarecare mândrie, de vreo două mandate. Dincolo de toate, colegii lui din PSD spun că Florin Piper Savu e “copil bun”, că stă acolo unde îl pui și că, în general, își vede de treaba lui. De o bună bucată de vreme, observăm că acestea sunt calitățile cele mai solicitate de la tinerii care doresc să ocupe funcții de responsabilitate publică, așa că prezența lui în forul decizional nu ne surprinde deloc. Dacă ar fi să ne referim la maniera în care a intrat în politică, se pare că Florin Piper Savu e pupilul lui Marineci și că s-a ocupat întotdeauna în campanii de unele comune din apropierea orașului Roșiorii de Vede. Din punct de vedere profesional, consilierul județean își câștigă cea mai mare parte a veniturilor din activitatea de profesor de sport al unei școli generale din Roșiori, dar se bucură și de câștigurile ceva mai semnificative ale soției, director la OPC Teleorman. Măcar știm că el consumă produse de bună calitate! Tot colegii lui spun că nu e un individ conflictual și că e printre puținii “copii ai partidului” care-și văd lungul nasului. Probabil că sursele noastre nu greșesc când spun toate acestea despre tânărul consilier județean, dar funcția de consilier județean nu vine ca o recompensă pentru cumințenie, ci ca o posibilitate de afirmare personală și de sprijnire a comunității prin inițiative, proiecte și amendamente. Iar la acest capitol Florin al nostru n-a dat niciodată semne că s-ar pricepe. La fel ca și ceilalți colegi tineri ai săi, Piper Savu Florin preferă să tacă și să ridice mâna la foc automat, pentru a-și putea încasa liniștit indemnizația la data stabilită prin contract. Dar, spre deosebire de colegii lui insipizi, incolori și inodori, Piper avea un mare avantaj: numele. El ar fi putut fi măcar piperul, dacă nu și sarea forului decizional, pentru că de la distanță pare un om decent și cu păreri bine definite. Totuși, el preferă să fie un paradox ca oricare altul, în loc să se întrebe de ce nu profită de faptul că are la dispoziție o singură viață și mai multe posibilități de afirmare decât alți tineri de vârsta lui. Și nu-i păcat ca tot ce au colegii tăi de spus despre tine să fie că ești “un copil bun”? Florine, ia-ți numele în serios și fii consilier județean!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

5 Comments

  1. Individul este consilierul judetean ce a luat numele nevestei ! Ce va asteptati de la el ? Acum, ca nevasta e insp gen scolar , o are ca sefa si la scoala din Rosiori ! Dar nu le plangeti de mila , si ei , ca si Marineci si-au construit vila (din salar de bugetar) in centrul orasului.

  2. Este un om minunat, ca si Gheorghiasca, sau nicolestii de la pesedeu!cand veti lipi voi cate 2-3,000 de afise cu Iliescu, Nastase sau Ponta pe noapte, atunci sa vorbiti!Mos Marineci este cheia numirii in functie a 99% din pesedei!!!Datorita dumnealui Teleormanul trozneste de prosperitate si civilzatie!Fierastii, Gogoiestii, Razii si carciumarii, Savu-piperatii, Gheorgiestii si Bratcovenii, Racenii si Zugravii, toti au poopat papucul Marimeciului!!

  3. Il cheama Piper si este profesor de sport, are legatura cu familia Piper – profesorii de baschet?
    ce am citit la voi in ziar este ca astia au castigat titluri nationale, ca pregatesc copii buni, ca sunt bagaciosi, ca va placca nu va plac s.a.m.d dar acest Piper?

  4. Omul acesta este minunat! Cei care l critica nu au avut in viata lor macar o interacțiune cu acesta. Opriti va din a scrie pareri negative in mediul online pt ca stim cu totii ca doar aici aveti curajul sa vi le exprimati! Faceti ceva cu viata voatra macar pe masura acestui barbat si nu mai folositi barfele pt a face afirmatii!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*