Sunt ales, dar mă (t)ratez – De ce-a dat Cristina Tatu televiziunea pe politică?

în Actualitatea politică

ales-cristina-tatuCarmen Dumitrescu

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Cristina Tatu e un nume cu totul și cu totul nou în peisajul politic autohton. Recunoaștem că nu ne-a fost ușor să aflăm povestea acestei gingașe făpturi care ocupă cu grație un fotoliu în Consiliul Județean Teleorman, în contextul în care tânăra a devenit membru de partid cu foarte puțin timp înainte de alegerile locale. Cum a ajuns ea pe listele de consilieri ale PSD-ului e în continuare o necunoscută, pentru că erau destui doritori de funcții prin partid, pentru ca unul dintre locurile eligibile să fie dăruit unei persoane care a făcut voluntariat la partid, fără carnet și fără acte. Putem doar face presupuneri. Cristina este, se pare, rudă cu Nae Tatu și asta poate să fi cântărit puțin mai mult în luarea deciziei partidului de a o promova. Totuși, dacă tot am ajuns la CV-ul tinerei, trebuie să admitem că el nu arată nici ca cel al Cristianei Alcea, nici ca al Adelinei Ionescu, alte două fâșnețe ale partidului aproape unic. Nu de alta, dar Cristina a fost șefă de promoție a Facultății de Geografie, specializarea geografie-spaniolă din cadrul Universității București. În plus, ea este absolventă a Intact Media, avându-l ca mentor pe Vasas Ferencz. Se pare că a lucrat la Antena 1 și Digi, iar în prezent își ajută unul dintre părinți într-o afacere cu asigurări. Cu alte cuvinte, Cristina pare cumva ruptă din peisajul lipitoarelor de afișe ale PSD-ului, dar pentru că nu vociferează prea des, nu ne putem pronunța cu privire la abilitățile ei politice și nici cu privire la nivelul de inteligență a celei care încearcă acum drumul politicii. Ce e neclar pentru noi este renunțarea la o frumoasă carieră în lumea media pentru a-și consuma tinerețea într-un mediu meschin și neprincipial. Desigur, nu-i vom da noi sfaturi Cristinei, căci fiecare dintre noi trebuie să greșească singur, pentru a-și învăța lecția. Dar credem că tânăra consilieră a început deja să vadă cum se formează loialitățile în partidul aproape unic și că, având experiența jurnalismului, se va sătura repede de mocirla teleormăneană și va fugi la București când va apărea prima oportunitate.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*