Sunt ales, dar mă (t)ratez – Crângeneanu, salvatorul de imagine al PSD

în Actualitatea politică

cringeneanuCarmen Dumitrescu

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Gabriel Crîngeneanu este unul dintre puținii tineri implicați în politica județeană, despre care nu se pot spune povești sordide. Iar în contextul unei lipse acute de resurse umane de calitate în PSD Teleorman, prezența lui Gabriel printre consilierii județului aduce un plus de imagine unui partid cu profunde atitudini comuniste. Gabriel Crîngeneanu este teleormănean, dar pentru o vreme îndelungată și-a desfășurat activitatea în cadrul unei agenții centrale de presă. Perspectiva revenirii în Teleorman a început să-i surâdă odată cu instalarea în funcție a actualului prefect de Teleorman, care și-a lăsat imaginea în mâinile lui. Și bine a făcut, pentru că în perioada în care el s-a ocupat de aparițiile publice ale prefectului, aceasta păstra un anumit nivel de inteligență în cadrul tuturor evenimentelor sociale. Ulterior, prefectul l-a dat la o parte pe Gabriel, din motive încă neînțelese pentru cei care au observat mutările din culise, așa că Gabriel a fost preluat de organizația partidului din Turnu Măgurele și a fost trecut pe lista de consilieri locali ai PSD. Acum, el stă alături de colegii lui de partid în cel mai înalt for decizional al județului și ridică mâna. Însă, din când în când, are intervenții în plen și, atunci când le are, dă dovadă de o coerență pe care n-o au nici cei mai experimentați dintre oamenii PSD-ului. Cu alte cuvinte, promovarea lui Gabriel a fost una dintre mutările bune ale partidului aproape unic, căci la nivel de resurse umane, partidul părea să aibă mari dificultăți. Dar uite că niște piese bune amplasate strategic pot salva la nivel de imagine lucrurile, oferind astfel și altor tineri cu potențial speranța că se vor putea implica la un moment dat în politică, chiar și fără să exceleze în lipitul de afișe…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*