liberinteleorman.ro

Sunt ales… dar mă (t)ratez! Consilierul Alexandru Iliescu joacă la trecerea timpului

Monica Vasilescu
Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anul 2016 să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

alexandru iliescuAu trecut aproape trei ani de când trimișii poporului și-au ocupat locurile în Consiliul Județean Teleorman. În tot acest timp, unii dintre consilierii noștri au luat poziție, alții, mai greu de urnit din loc, nu au găsit de cuviință să ia atitudine întru interesul celor care le-au dat votul.
În înșiruirea consilierilor județeni cărora le analizăm activitatea se aliniază Alexandru Iliescu, un liberal sadea, care a votat mai tot timpul, la capul gol, cu Puterea. Fie că la prezidiu s-a aflat Dragnea sau Gâdea, consilierul de la geam (partea unde sunt amplasați PNL-iștii) nu a făcut prea multă gură în legislativul județean. A dezbătut ”din joi, în Paște” câteva subiecte legate, în principal, de drumuri, dar, paradoxal, nu a stat pe gânduri să fie Gică-contra, atunci când era de votat un proiect pentru reabilitarea unor artere și a avut singura posibilitate să se opună, fiindcă proiectul necesita o treime din sufragiile consilierilor, iar puternicii zilei nu mai constituie o majoritate solidă de când au fost părăsiți de PNL.
În rest, Sandu Iliescu nu prea s-a omorât cu interesele cetățenilor județului Teleorman. Nu a scris în acest mandat nicio frază pe care să o transforme în proiect de hotărâre, fiind de acord cu aproape tot ce i-au pus dinainte inițiatorii punctelor de pe fiecare ordine de zi, în speță președintele și vicepreședintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, respectiv Cornel Bleajă.
Alexandru Iliescu, precum alți liberali de soi, nu a stat pe tușă neam de când a ales politica. În conjuncturi politice diferite, a fost dregător prin spitale, a condus o vreme Casa de Asigurări de Sănătate și are, încă ambiții mari, deși pensionarea-i bate la ușă. Nu întâmplător s-a făcut președinte la CAR Caritas Roșiorii de Vede.
P.S.: Domnule Alexandru Iliescu, deși pare că presa vă cam încurcă, ziarul Liber în Teleorman vă dă un sfat: nu gândiți mai mult de opt ore pe zi, că nu vor ţine cont de ele la pensionare.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pescuit electric la Zimnicea

Următorul articol

Marele manipulator

Cele mai recente articole de Actualitatea politică