Sunt ales… dar mă (t)ratez! Cine este și ce face Adelina Ionescu în Consiliul Județean?

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

sunt ales ....adelina IonescuUnora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anul 2016 să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Probabil că oamenii de rând aud pentru prima dată numele consilierului județean Adelina Ionescu. Nici nu-i de mirare, având în vedere că domnișoara aleasă nu a grăit niciodată în cadrul ședințelor de Consiliu Județean, cu excepția depunerii jurământului, operațiune realizată în urmă cu trei ani. Am bănuit-o că se exprimă mai bine în scris, dar ne-am interesat și nu există până în momentul de față niciun proiect de hotărâre adoptat la inițiativa domniei sale.

Prin comportamentul total detașat și lipsa acută de reacție, Adelina pare că uită pentru ce se află în acea sală. Și nici nu prea face eforturi să afle. Cu mici excepţii, majoritatea aleşilor judeţeni habar nu au ce votează. Află, desigur, de enunţul proiectului pe care-l citește din convocator președintele Consiliului Județean în câteva secunde înaintea supunerii la vot. În rest, toate se fac şi se desfac la voinţa politică a unui singur om, urmată în oglindă de interesul mimat al unui grup de consilieri obedienţi, o echipă compactă, care a învăţat să ridice şi să coboare mâna din reflex. Asta, pentru unii, e considerată o reușită și au impresia că dacă se îmbracă frumos și se duc o oră pe lună la ședință să facă act de prezență sunt oameni de vază în societate și merită să li se pupe mâna la fiecare colț de stradă. Trist este că pe unii nu-i cunoaște nimeni.

Revenind la Adelina Ionescu, dacă ar fi să aruncăm o privire extracuriculară, ne dăm seama ușor că idolul său în viață este Liviu Dragnea și sare la gâtul oricui îndrăznește să exprime o opinie contra cu privire la baron. Are conturile virtuale pline de propagandism politic și pare că ăsta este singurul său scop în viață. Lipsa identității sale merge până acolo încât chiar și poza de profil de pe Facebook îi poartă chipul marelui pesedist. Și nu știm dacă asta e pură convingere sau dacă interesul de a ocupa o funcție din care nu face nimic își spune cuvântul… de aceea, ne întrebăm: cine este și ce face Adelina Ionescu în Consiliul Județean Teleorman?

1 Comment

  1. Este ,,fata lui tata ,,.
    Tatal el un pensionar din zona Peco toata ziua toaca frunza la caini
    si face propaganda la realizarile PSD: locuri de munca,nivelul ridicat
    de trai al teleormanenilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*