Sunt ales, dar mă (t)ratez! Aurica Tîrnăcop a folosit doar ciocanul în Consiliul Județean Teleorman

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

tarnacop auricaÎn Consiliul Județean Teleorman și la consiliile locale, votul popular a contribuit la punerea în funcție a unor oameni care au impresia că e suficient faptul că au deschis gura atunci când au depus jurământul de credință. În acest mod, în forul care face legea la județ au pătruns indivizi pe care-i doare în cot de obligaţiile asumate în calitate de aleşi ai neamului teleormănean. Și, se pare, și neamul teleormănean este destul de dezinteresat de ceea ce fac oamenii pe care i-a trimis să îi reprezinte interesele…

Totuși, unii sunt cu ochii pe consilierii județeni și le analizează activitatea de câte ori au ocazia, pentru a vedea dacă acele persoane mai merită un vot la următorul mandat, pe care îl vor cere, cu siguranță, foarte mulți, în iunie 2016, la alegerile locale.

Aurica Tîrnăcop poate fi unul dintre cei care mai vor o dată la Consiliul Județean Teleorman. Deși nu se află la prima experiență de acest fel, consilierul ales pe listele USL (PSD), în 2012, nu are un palmares de invidiat privind implicarea sa în actele de decizie din CJ Teleorman. Din contră. De când frecventăm noi ședințele instituției, cam din 2007, nu am văzut sau auzit de vreun proiect de hotărâre inițiat de către doamna în cauză. Puținele sale intervenții au vizat prețul grâului sau unele aspecte legate de refacerea unor obiective și nu știm dacă s-au concretizat în vreun fel, fiindcă nimeni și nimic nu a mai amintit de ele. Deși a apucat sfatul popular din trecut, acolo unde dezbaterile erau la un nivel mai ridicat, doamna Aurica s-a adaptat repede la actualitate și a luat exemplu de la colegii săi mai tineri, care ridică mâna că DA în mod alarmant, fără a avea o opinie asupra proiectelor pe care le votează pentru a deveni hotărâri.

Considerăm că la venerabila vârstă pe care o are, Aurica Tîrnăcop ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru tinerii din Consiliul Județean și, chiar dacă mai are doar câteva luni de domnit în cea mai importantă instituție din Teleorman, ar mai putea folosi un pic ciocanul prin locurile mai sensibile, că pietrele grele adunate nu mai pot fi zdrobite nici cu târnăcopul.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*