Sunt ales, dar mă (t)ratez! Adrian Bădulescu, detașat la Consiliul Județean Teleorman

în Actualitate/Politica altfel

Sunt ales, dar mă (t)ratez!

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anii următori să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

 

Adrian Bădulescu, detașat la Consiliul Județean Teleorman

Pentru unii, în Consiliul Județean Teleorman e ca la pension. S-a ajuns în punctul în care ședințele consilierilor durează până într-o jumătate de oră, membrii CJ adoptând o hotărâre pe minut. Dezbaterile sunt foarte rare spre deloc la putere, iar opozanții abia acum au început să-și facă simțită prezența și mai comentează în fața proiectelor care li se pun în față. Am putea spune că totul merge ca la casele de la supermarket. Doar că aici nota este plătită de popor.

A trecut un an de când consilierii și-au preluat mandatul și, de acum, vom începe să analizăm activitatea aleșilor, mai ales că și președintele Consiliului Județean Teleorman – Dan Cristescu le-a cerut acestora un raport de activitate pentru perioada încheiată. Până vin mărturisirile scrise despre munca în CJ, examinăm lucrul consilierilor după percepția noastră în urma participării la ședințele forului, iar acest fapt se va întâmpla folosind ordinea alfabetică a numelor aleșilor.

În forul legislativ județean de la Teleorman fac legea oameni din mai multe categorii sociale, care au un punct comun: politica. Mai exact, partidul care i-a trimis acolo. Unii sunt profesori, alții ingineri, dar și câțiva… ”detașați”. Din ultima categorie ar părea că face parte și Adrian Bădulescu, ales pe listele PNL în 2016, și nu ne referim acum la faptul că a fost ofițer la Informații, ci la felul cum privește domnia sa actele petrecute în ședințele Consiliului Județean Teleorman, acolo unde este consilier județean. Chiar dacă mai intervine în plenul ședințelor din când în când și propune amendamente sau cere explicații în legătură cu anumite proiecte de hotărâri, subsidiar, detașarea lui Adrian Bădulescu se simte. Fiind un cunoscător vechi ai politicii locului, acesta se implică în problemele identificate în activitatea instituției cu o oarecare desprindere, știind de mult că lucrurile merg într-un singur sens la CJ, indiferent de poziția sa în forul care face legea locală.

Fost deputat și fost activist politic la PDL, Adrian Bădulescu și-a păstrat în timp linia omului integru care și-a respectat tot timpul adversarii politici, dar și colegii de partid, cu toate că nu a fost de fiecare dată în acord cu ei, mai ales de când partidul său de suflet a fost înghițit de PNL și a fost nevoit să se adapteze altor reguli interne. Nu credem, însă, că s-a adaptat la Consiliul Județean și dacă ar avea curajul să-și exprime dorinţa cea mai ascunsă legată de cariera sa, probabil, nu ar călca nici în gând pragul unei instituții publice din Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*