Subprefectul-ospătar de Teleorman, Nelu Oprea, și-a pus bacșișul de 200.000 lei în contul nevestei…

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

Când Nelu Oprea a ajuns subprefect de Teleorman, multă lume își amintea cât de bun ospătar era individul la începutul carierei sale profesionale. Evident, mulți își aminteau și faptul că suprefectul-ospătar era un om bun, dispus să întindă o mână oricui ar fi avut nevoie, ceea ce explică probabil și evoluția lui, pe tiparul „American Dream”. Dar nu numai… Așa cum ne-am obișnuit, nu doar cei care pupă mâinile puterii ajung bine în Teleorman, ci și familiile lor. Astfel, nu mare ne-a fost mirarea de a o descoperi pe Florina Oprea, soția subprefectului în funcția de inspector la Primăria Zimnicea. Până aici, nimic special…

În toate familiile care pupă mâna PSD-ului, bunăstarea curge din toate direcțiile. Însă curiozitatea ne-a determinat să-i verificăm doamnei subprefect și declarația de avere, unde am constatat un aspect cu totul și cu totul interesant: în anul 2011, femeia și-a deschis un depozit bancar în valoare de 199.713 lei. Pentru că ne-a venit greu să înțelegem sursa unei asemenea bunăstări doar într-un anumit interval de timp, am pus cumva lucrurile cap la cap și din asta a rezultat o concluzie extrem de clară: în Teleorman, bacșișul e mare. Dacă știi pe cine să servești, evident. Căci în perioada aceea, Nelu Oprea era șef la AJOFM și asigura consultanță pentru firma lui Ioan Nicolae, cunoscută sub numele INTERAGRO. Ca atare, de aici au rezultat niște bacșișuri mari, iar nevasta lui Oprea, ca orice femeie cu scaun la cap, a decis să-și deschidă un cont cu bănuți gri pentru zile negre.

În consecință, subprefectul-ospătar, care a servit și pe la AJOFM, și pe la Nicolae a ajuns să aibă acum destule motive de siguranță personală, așa că merită felicitat pentru precauție și… evident… pentru faptul că e atât de serviabil. Altfel, cei 200.000 de lei ar fi fost acum o aspirație pentru el. Le urăm și celorlalți ospătari din Teleorman să servească cu la fel de multă dăruire puternicii locului, pentru a deveni și ei, cu la fel de multă discreție, oameni de vază în județ!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*