Subordonații i-au curățat drumul prefectului de Teleorman, ca să nu întârzie la locul de muncă

în Actualitatea politică

suhaia-horz

Carmen Dumitrescu

În Teleorman e iarnă. Asta nu ar trebui să impresioneze pe nimeni și, cu atât mai puțin, n-ar trebui să genereze emoții în rândul autorităților. Nu de alta, dar avem un TelDrum în județ și asta nu poate fi puțin lucru, atunci când vine vorba de deszăpezire. Totuși, mai multe drumuri județene se află la această oră sub nămeți și sunt rute pe care se circulă cu mare dificultate, în ciuda intervenției „prompte” a autorităților județene. Potrivit unui comunicat ISU, „în acest moment, majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene sunt deschise, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Restricţii privind traficul rutier sunt pe trei drumuri naţionale, respectiv DN 51 A între localităţile Viişoara şi Zimnicea, DN 51 între localitățile Izvoarele şi Zimnicea şi DN 5C, între Bujoru şi Zimnicea, precum şi pe 3 drumuri judeţene, şi anume: DJ 504, pe secţiunile Alexandria – Cernetu, Alexandria – Orbeasca, DJ 506A, între loc. Vităneşti – Răsmireşti şi DJ 601F, între Vedea şi Albeşti.”

videle2-horzNu cu multă vreme în urmă, prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan, a intervenit în direct pe un post național de televiziune, pentru a clarifica faptul că în Teleorman nu sunt niciun fel de probleme din cauza primei ninsori mai serioase din acest an. Foarte ciudat, am spune noi, în contextul în care pe majoritatea drumurilor din județ se circulă greu, ba chiar în această dimineață, au existat blocaje destul de serioase. Probabil că prefectul de Teleorman nu mințea, doar că se referea strict la drumul pe care îl folosește zilnic pentru a ajunge acasă, căci realmente pe drumul către Videle s-a intervenit serios. Evident, înțelegem motivul: n-am vrea ca prefectul să întârzie la muncă, în contextul în care e atâta nevoie de prezența ei la butoane în aceste zile normale de iarnă. Pe de altă parte, pe drumul către Zimnicea, dar și pe drumul care duce către Turnu Măgurele, zăpada face ca traficul să fie foarte îngreunat și utilajele de deszăpezire mai au mult de furcă până să rezolve situația, mai ales că zăpada nu s-a oprit nici până la această oră.  De principiu, nu ar fi prea mult de comentat pe această temă. Cămașa ți-e mai aproape decât haina, așa că speli mai întâi cămașa. Numai că atunci când ești prefect de Teleorman, nu doar navetist de Videle, te ocupi de toată lumea în mod egal. Sau dacă n-o faci, măcar nu te lauzi că-ți faci bine treaba pe posturile naționale de televiziune, în timp ce tu ai încă drumuri blocate în județ. Că manipulare de genul ăsta se putea face mai onest pe Facebook, alături de „specialiștii” din subordine.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*