Subfinanţarea spitalelor, în atenţia Comisiei de Dialog Social

în Actualitate/Actualitatea politică

sanitas Carmen Dumitrescu

Problemele sistemului sanitar din Teleorman nu sunt o noutate pentru nimeni, dar nici rezolvarea acestora nu stă chiar în pixul oricui. Cu toate acestea, eforturi se fac, chiar dacă momentan ele ţin strict de identificarea punctelor vulnerabile printr-o bună comunicare între autorităţi şi sindicate. Acesta a fost şi motivul întrunirii Comisiei de Dialog Social în sala mare a Palatului Administrativ din Alexandria, principalele teme puse pe masa negocierilor fiind tichetele de masă, salariile mici ale cadrelor medicale şi subfinanţarea spitalelor. Dialogul s-a stabilit între prefectul Carmen Daniela Dan şi prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Mariu Sepi, alături de vicepreşedintele Iulian Pop, având puncte de vedere şi directorii structurilor implicate în mod direct în sistemul sanitar judeţean. Dialogul s-a întins pe o durată de o oră şi a tratat cu seriozitate situaţia cadrelor medicale ce nu primesc tichete de masă, de care ar beneficia, teoretic, prin lege.

sanitas2Ascultând părerea celor care au de suferit din cauza subfinanţării sistemului medical, prefectul Carmen Daniela Dan a luat decizia de a se implica personal în rezolvarea ei, după cum a şi afirmat după încheierea şedinţei: “Înţelegând cele expuse de Federaţia Sanitas şi analizând situaţia prezentată de managerii unităţilor spitaliceşti, am luat decizia ca în perioada următoare, cât mai rapid, să fiu mediator în cadrul unor întâlniri directe cu partea medicală, partea economică, autorităţile locale, CAS Teleorman , DSP Teleorman şi cu cei direct responsabili în acest domeniu pentru remedierea situaţiei înainte de a fi prea târziu.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*