Subalternii lui Drăgușin nu au scos virgula dintre subiect și predicat

în Politica altfel

Monica Vasilescu

Facem ce facem și, în însetarea noastră de a afla pe ce mai dă municipalitatea banii, mai trimitem câte o adresă la Primăria Alexandria, în baza Legii nr. 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. Pe lângă ceea ce ne interesează în mod concret, de fiecare dată mai aflăm niște detalii legate de un aspect pe care noi îl considerăm extrem de important pentru orice om, mai cu seamă pentru unul care reprezintă o instituție așa de importantă precum este primăria, și anume: exprimarea în limba română.

Ortografia, absolut necesară oricărui individ, este pusă-n cui în unele birouri din Primăria Alexandria. Observăm acest lucru la fiecare răsfoire a hotărârilor consiliului local sau în documentele pe care le primim în urma solicitărilor noastre. Dacă am avea acces direct și la alte reprezentații pe hârtie, probabil, nu ne-am mai opri din a face semnul crucii. Dar ne mulțumim și cu atât.

În răspunsurile pe care ni le-au trimis recent, cei de la administrația publică locală din Alexandria, pe care credem că nici primarul Victor Drăgușin nu-i mai admiră ca la început, au vârât, din nou, virgula între subiect și predicat, semn de punctuație care este exclus să-și aibă locul acolo. Au comis-o cu repetiție, indicator care ne face să considerăm că întâmplarea nu poate fi pusă sub nicio formă pe seama unei greșeli din grabă, ci pe o neștiință crasă.

În neliniștile noastre ortografice, am mai atras atenția asupra acestor detalii legate de scriere, dar nimeni nu a luat seama să se îndrepte. Nici nu visăm la normalizare, doar că ne place să le arătăm oamenilor drepți și deștepți pe cine plătesc să stea la primărie pe niște posturi pe care ei, cu siguranță, nu le-ar putea obține mergând pur și simplu să se înscrie la un concurs. Avem exemple.

primarie (1)primarie agramatisme(2)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Politica altfel