liberinteleorman.ro

Sub privirile Conducătorului Iubit, Teleormanul și-a demonstrat talentul sportiv în noua Sală Polivalentă

Carmen Dumitrescu

Deschiderea Sălii Polivalente din Alexandria reprezintă, cu siguranță, un eveniment de mare importanță județeană. Sportivii talentați ai acestor locuri au fost ani de zile forțați să își facă antrenamentele în săli insalubre, mici și neîncălzite. Așa că ne putem doar imagina cât de importantă este bifarea acestei investiții, inițiate de tânărul viceprimar alexăndrean, Ioan Augustin și susținute de primarul Victor Drăgușin, pentru generații întregi de sportivi extrem de valoroși. Tocmai pentru că era un eveniment de mare importanță, inaugurarea sălii cerea o celebrare pe măsură. Ea putea fi făcută de către responsabilii sportului județean, în colaborare cu administrația locală, într-un mod onest și decent. Dar nu s-a întâmplat așa…

De ce spunem asta? Pentru că, în loc să vedem sportivi fericiți că au un loc al lor, un templu pentru performanța deja înscrisă sau viitoare, am văzut zeci de politicieni slugarnici și de „numiți” așteptând să apară Conducătorul Iubit, căruia i s-a pregătit din timp o primire de sorginte comunistă. Copii încolonați (și nu orice fel de copii, ci performeri ai județului) au stat mai bine de o jumătate de oră în soare, pentru a-l aștepta așa cum se cuvine (în linie dreaptă) pe cel mai iubit fiu al județului, în persoana unui om politic, momentan relevant, pe numele lui Liviu Dragnea. Dar să-l tratăm cum se cuvine și să-i spunem Conducător Iubit, căci asta a fost atmosfera de inaugurare a noii Săli Polivalente din Alexandria.

După cum spuneam, cam toți primarii pesediști din județ s-au aliniat frumos să-l aștepte pe Iubitul Conducător, alăturându-se sutelor de copii talentați sau aduși ca umplutură, pentru a-i pregăti primirea călduroasă celui care domnește peste resursele, și așa puține, ale Teleormanului. Nu știm dacă a așteptat sau nu la pod, dar e cert că Liviu Dragnea a ajuns cu mai bine de 30 minute întârziere față de ora stabilită de organizatori. Dar ce nu i se iartă unui Conducător Iubit? Odată ajuns pe platforma din fața Sălii Polivalente (o clădire impresionantă, ce e drept), Liviu Dragnea a fost aclamat și adulat în cel mai pur stil comunist cu putință. Oamenii se călcau în picioare pentru a-i putea strânge mâna, pentru a-i putea spune cât îl respectă și îl iubesc. Nu! Nu e nicio exagerare! Liviu Dragnea nu știe cât de detestat e, în fapt. Pentru că nu are de unde. El nu merge în Piața Victoriei, dar merge la inaugurări pentru care n-are niciun alt merit decât pe acela că urmându-și interesul politic personal a ajuns într-o funcție din care poate semna hârtii, inaugurări în cadrul cărora este primit de copii încolonați, de buchete de flori, de oameni care se calcă în picioare, ca să își facă o poză cu el. Și atunci cum să vadă Liviu Dragnea realitatea?

Dar trecând chiar și peste asta, pentru că oricum nu mai credem că democrația are vreo șansă în Teleorman, am urmărit cu stupefacție spectacolului oferit Conducătorului Iubit de câtre zeci de tineri foarte valoroși, care n-au furat, n-au mințit, ci au muncit și s-au sacrificat onest, ca să fie puși în situația de a asigura momente de aur pentru niște politicieni care nici măcar nu pot aprecia. Ghiduș și foarte amabil, Dragnea s-a jucat cu mingea de fotbal, apoi cu cea de tenis, a schimbat glumițe cu presa, a dat declarații. Practic, Conducătorul Iubit s-a aflat într-un moment de frenezie, căci probabil uitase că slugărnicia din Teleorman e unică în țara asta. De când nu au mai stat oamenii la coadă să-i strângă mâna și să-l venereze așa cum crede el că merită? De aceea, avem convingerea că după experiența Polivalentei, similară cu manifestațiile din Epoca de Aur, Conducătorul Iubit se va mai întoarce în Teleorman. Căci unde altundeva i se pupă mâna cu atâta pasiune? Și acum, după ce am văzut toate astea, nu-l mai blamăm nici noi foarte tare. Căci dacă asta ți se prezintă ca fiind realitatea, cum ai mai putea înțelege vreodată critica?

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Polițiștii teleormăneni au reținut 14 permise de conducere în trei zile

Următorul articol

Juniorul lui Dragnea s-a apucat de pescuit și de morărit. Valentin a luat în posesie alte două firme în ultimele două luni

Cele mai recente articole de Actualitatea politică