Stuparu caută consilier personal

în Actualitatea politică

timotei stuparuCarmen Dumitrescu
Se pare că oamenii politici au o viață grea. Forțați de situație să trăiască pe picior mare, unii dintre ei nu vor să prinși pe picior greșit. Este și cazul senatorului Timotei Stuparu, care a început să-și ia foarte în serios activitatea, mai ales acum, la finalul mandatului de parlamentar. Și pentru că n-a găsit până în acest moment vreo persoană prin partid capabilă să presteze muncă de consiliere autentică iar la Rodica Tatu îi este jenă să apeleze, Timotei Stuparu lansează o provocare tinerilor teleormăneni, cu dorința de a se implica în activitatea de consiliere politică. Astfel, senatorul și-a propus să identifice, în baza unui concurs de CV-uri, tineri care doresc să afle în ce constă activitatea Parlamentului, dar și persoane cu aptitudini în domeniul comunicării publice, interesate să-și facă practica în preajma unui ales al neamului. Potrivit lui Stuparu, toți cei interesați de această oportunitate își pot trimite CV-urile la cabinetul său parlamentar din Roșiorii de Vede sau îl pot contacta pe pagina sa personală de Facebook. Acum, având în vedere concentrația scăzută de persoane realmente pregătite în domeniul marketingului politic din Teleorman, cei mai buni optând pentru o activitate în București sau în străinătate, șansele ca Stuparu să identifice un tânăr calificat în materie sunt extrem de mici.
Totuși, senatorul și-a declarat deschis disponibilitatea de a sprijini personal formarea noului consilier, singura condiție de la care nu va face rabat fiind aceea ca tânărul interesat să fie capabil să scrie corect și oarecum original în limba română. Restul detaliilor se pot pune la punct pe parcurs, mai ales că beneficiile aferente locului de muncă sunt pe termen scurt. Evident, demersul poate părea straniu pentru cei care presupun că partidele au la dispoziție personal calificat, apt să susțină activitățile de comunicare ale celor mai răsăriți dintre politicieni, însă adevărul e că la noi politica se face prin improvizație. Așa că inițiativa lui Stuparu are un subtext serios. Din păcate, inițiativele serioase realizate la final de mandat și, spun unii, de carieră politică la vârf, pierd mult din substanță. Oricum, dacă nu va găsi printre tinerii teleormăneni niciunul calificat în materie de comunicare, poate că Stuparu ar trebui să treacă peste jenă și să apeleze la serviciile ireproșabile ale Rodicăi Tatu.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

9 Comments

  1. Inseamana ca e hotarat sa-si tina unicul discurs in Parlament.Sa chemati si Cartea Recordurilor.Iar consiliera ( ul) trebuie sa aduca dovada ca a fost pionier fruntas.

  2. Dupa cum arata credeam ,ca isi cauta un loc cu verdeata.Dar e bun si un consilier tanar care sa scrie in locul lui pe facebook ca asa a castigat iohannis,sau sa-l invete pe Stuparu ca, cuvantul,, turanatorie,, se mai refere si la otel iar cu polonicul se mai manaca si ciorba.

  3. Caut loc de munca ,am fost dactilografa,am 54 de ani si nu ma angajeaza nimeni.Unde il gasesc pe domnul Stuparu?Stiu sa lucrez in word si pot ajuta si cu alte servicii.

  4. Nu cred ca varsta de 54 ani este un impediment la angajare,Asta in cazul in care nu cauta profesionisti si mai degraba doreste fetite tinere pentru alte activitati.Din cauza asta si incerc sa-i vad echidistanta domnului senator fata de poporul care l-a votat(,vreau o sansa), desi sunt convinsa ca nici un tanar sanatos la cap nu ar lucra cu gusterul asta comunist.

    • Poate-i plac astea zbârcite, cu sânii lăsați și mai ales, neprofesioniste ca tine, fără aptitudini în domeniul comunicării publice șau… word. Dar, cu o pasiune pentru Role-play 😉

  5. E un nonsens ca un om atat de genial(multilateral dezvoltat) sa aiba nevoie de consilier.E o jignire la adresa dl senator,inca nu s-a nascut omul care sa-i dea sfaturi.Poate vrea sa-si lase un discipol in Turnatorie si jigodism

  6. Cand l=am votat pe Iohannis ,am crezut ca vom scapa odata pentru totdeauna de asemenea specimene securiste.A fost pus pe lista de Dragnea ca altfel nu ajungea in parlament nici in vizita.Inca ne mai bantuie viata, nu il convinge nimeni sa stea dr..k ului acasa si sa-si numere gastele la Tiganesti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*