liberinteleorman.ro

Student Invest – Dănuț Cristescu: „Sprijinim studenții să depășească această perioadă de criză”

9 iunie 2022

Pachetul de măsuri pentru populație numit „Sprijin pentru România” cuprinde, printre altele, Programul Național „Student Invest” care constă în garantarea unui credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporție de 80% de către stat.

„Sprijinim studenții! PSD implementează programul de sprijin pentru studenți, ,,Student Invest”, inclus în pachetul ,,Sprijin pentru România”. Înțelegem nevoile financiare ale tinerilor, iar acum acționăm concret pentru a-i ajuta să depășească această perioadă de criză. Ministerul condus de Gabriela Firea a finalizat actul normativ care prevede acordarea unui credit de 50.000 de lei, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, înscriși în învățământul superior autorizat.

Împrumutul este garantat de stat în proporție de 80%, iar Ministerul Tineretului și Familiei va suporta dobânzile şi cheltuielile adiacente acordării creditului. Studenții vor putea folosi banii pentru taxele de studii de licență, de masterat și de doctorat, dar și pentru cheltuielile aferente studiilor, inclusiv pentru plata cazării în căminele studențești”, a explicat senatorul de Teleorman Dănuț Cristescu.

Persoanele eligibile pentru programul „Student Invest” sunt persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi şi până la 31 de ani neîmpliniţi care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ superior autorizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Numărul maxim de beneficiari este 10.000.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Contractul uriaș pentru promovare pe bani publici a fost adjudecat: Cine îl promovează pe Drăgușin

Următorul articol

Drept la replică Primăria Alexandria: Victor Drăgușin ne face ofertă de colaborare

Cele mai recente articole de Politică