liberinteleorman.ro

Strigăt pentru Eric! Băiețelul suferă de o boală gravă și are nevoie de bani mulți

1 decembrie 2017

Monica Vasilescu

Eric Mitran, un băiețel în vârstă de doi ani, suferă de o boală grea și are nevoie de ajutor urgent. El a fost depistat cu encefalită autoimună și luptă în fiecare clipă pentru supraviețuire. În această luptă, micuțul nu are nevoie doar de resurse interne, ci și materiale, pentru a reuși să facă față tuturor intervențiilor și tratamentelor necesare.

De luni bune, de când boala a avansat, Eric a fost purtat prin spitale, a intrat în comă, aparent și-a revenit, dar boala nu l-a părăsit, din contră, starea sa de sănătate este una critică și are nevoie urgent de tratament adecvat. Părinții lui Eric sunt oameni simpli dintr-un sat din Teleorman, Păuleasca, nu știu ce să facă, unde să meargă și nici nu au cu ce să plătească tratamentul copilului sau transferul său în altă țară. Tatăl spune că s-au făcut nenumărate promisiuni și recomandări referitor la tot felul de clinici, dar, deocamdată, nu s-a concretizat nimic (America, Germania, Austria, Spania, Italia, Israel, Turcia). Tratamentul actual costă peste 16.000 lei pe lună. Fiindcă spitalele din România nu dispun de acest medicament, părinții băiețelului l-au cumpărtat cu ajutorul oamenilor care au donat. Pentru a fi transportat în altă țară, Eric are nevoie de cel puțin 100.000 euro și, de aceea, familia apelează în continuare la persoanele cu posibilitatea de a dona, numerele conturilor regăsindu-se în fotografia alăturată. ”Este o sumă exagerat de mare, iar noi nu o avem. Nu mai dorm, sunt terminat, obosit și supărat…”, ne-a spus Sergiu, tatăl micuțului, gârbovit de povara de a-și vedea copilul într-o cruntă suferiță. Că e crunt să știi că viața omulețului căruia i-ai dat viață depinde de niște bani…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

De 1 Decembrie, la Alexandria, au bătut clopote cântând reîntregirea

Următorul articol

Avansări în grad la pompieri, de Ziua Națională

Cele mai recente articole de Actualitate