liberinteleorman.ro

Strategii de precampanie electorală. Gâdea direcționează banii către drumuri, iar TelDrum zâmbește pe sub mustăți

8 septembrie 2015

Monica Vasilescu

consiliul judetean”Cum dă câteva fonduri, pac, câștigă TelDrum. O să fac eu o biografie să vedem câți bani câștigă societatea Tel Drum. Vă promit că nu scapă o comună din România în care să nu vă spun unde este TelDrum. Dragnea dă anumite fonduri și apoi câștigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Ăsta e mafiotism, șarlatanie”, așa spunea Marian Vanghelie în urmă cu câteva luni. Așa credem și noi, după ce am văzut decizia Consiliului Județean Teleorman, condus de Liviu Dragnea, prin președintele Adrian Gâdea, de a repartiza o sumă importantă către drumuri. Este vorba despre cei 7,457 milioane de lei, pe care Guvernul României a decis, prin Hotărârea nr. 638/2015 privind repartizarea pe judeţe a sumelor necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, să o aloce judeţului Teleorman.
La o consultare prealabilă, toți primarii celor 92 de comune, a spus președintele Consiliului Județean Teleorman, au fost de acord cu priorităţile de finanţare a infrastructurii de drumuri la nivel judeţean. De fapt, edilii nu au grăit, știind și ei că vine campania electorală, iar partidul de conducere trebuie să arate ceva palpabil electoratului. Și mai e ceva. La Consiliul Județean Teleorman se îmbină utilul cu păcutul, așa că bucuria majoră va fi la TelDrum, firma care, întâmplător sau nu, câștigă majoritatea licitațiilor organizate de administrația județeană. Probabil, e doar o coincidență, fiindcă preşedintele interimar al PSD a negat mereu orice legătură cu acţionariatul TelDrum. Deși, dacă ar fi să găsim unul dintre semnele de bază ale trecerii lui Liviu Dragnea prin viața publică, acela este că a contribuit ca o firmă de apartament să ajungă regina licitaţiilor și, în același timp, o pușculiță cu milioane, într-un timp relativ scurt. Spunem asta pentru că, dacă în mandatul 2000-2004, atunci când Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman, firma apropiată acestuia figura pe locul cinci în topul societăților care au făcut afaceri cu statul, în 2014, când a fost vicepremier și a guvernat de zor țara, TelDrum a ajuns pe primul loc. Asta DA performață.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Octavian Broșteanu, pe podium, la Caracal

Următorul articol

Povestea Laurei Armeanu: ”Am reușit să fac abstracție de problema de sănătate, să mă ridic, să fiu mereu acolo unde să îmi pot promova ideile”

Cele mai recente articole de Actualitate