liberinteleorman.ro

Strângere de semnături la Mavrodin pentru ca trei bătăuși să fie eliberați din închisoare

1 iulie 2019

Evenimentul înfiorător petrecut săptămâna trecută, la Mavrodin, atunci când un tânăr, de 27 de ani, a fost bătut până a ajuns în comă, continuă să fie mărul discordiei între cei implicați și victimele colaterale. Trei indivizi au lovit victima cu o halbă de bere în cap până ce aceasta a rămas într-o baltă de sânge, iar făptașii cu toarta halbei în mână. Acum, când cei trei bătăuși sunt cercetați pentru tentativă de omor, iar persoana atacată luptă pentru supraviețuire în spital, în Mavrodin se strâng semnături pentru ca atacatorii să fie eliberați din arest.

Membri ai familiilor lor merg prin sat să adune semnături de la populație precum că infractorii sunt niște oameni buni și au acționat pentru a se apăra. O persoană din localitate ne-a spus că situația o nemulțumește și nu se simte deloc în siguranță. ”Am auzit că mama unuia dintre criminali (eu așa îi consider) a ajuns la cineva la poartă, persoana căreia îi cerea semnătura a spus ca nu poate face așa ceva, că băiatul ăla e pe moarte în spital și ar fi urât din partea lui, la care mama criminalilor: ”Și? Sunt destule locuri în cimitir”. Vi se pare normal așa ceva? Ca doar e și ea mama, nu? Băiatul ala are 27 de ani, cu tot viitorul în față și o javră de femeie să spună așa? Lucrul cel mai dezgustător este ca au ajuns și la primărie. Și ce credeți? Primăria vrea să dea semnături că sunt oameni buni și să-i elibereze, din simplul motiv că, citez,:”Ne e frică să nu ne dea foc la vreun hectar de pământ”. Pe bune? Adică primăria comunei Mavrodin vrea să scape niște criminali din pușcărie de teama că le e frică de un foc pus pe câmp, dar noi care nu dormim nopțile de frică? Menționez că șeful de post al comunei nu a vrut sub nicio formă să semneze asemenea măgărie. Vă rog să mă ajutați dumneavoastră pentru că suntem distruși! Să sperăm că se va termina cu bine și că nu le va da drumul acestor criminali… îmi e teamă mai mult pentru familia mea. Mai avem o speranță de la poliție, că șeful de post nu vrea să semneze și el știe foarte bine câte plângeri au criminalii. În alte sate, când este vorba de un asemenea caz, se unește toată lumea împotriva unor criminali, în schimb, la noi, primăria face tot posibilul să-i elibereze”, ne-a spus un om care preferă să nu-i dezvăluim identitatea.

Un alt localnic a aflat, din discuțiile care s-au creat pe seama subiectului produs de cei trei indivizi, că se caută și martori falși să spună că au fost provocați și că victima a lovit primul. Unul dintre martorii găsiți ar fi Tudorana Florea, un apropiat al celor trei bătăuși.

Ancheta care a fost cerută la primărie de soția unuia dintre cei trei arestați arată că situația materială nu este una foarte bună, drept pentru care cei rămași acasă se descurcă greu în lipsa celui care ar trebui să fie capul familiei, nu bătăuș, cercetat pentru tentativă de omor.

Despre implicarea Primăriei Mavrodin, pe care unii localnici o văd a fi foarte mare, primarul Nicolae Stan ne-a declarat că ei au făcut doar o ”relatare sumară” a situației, cerută de soția unuia dintre făptași, care nu ar fi specificat pentru ce îi trebuie, cu toate că se vede clar în foaia de la primărie, unde stă scris faptul că actul a fost eliberat pentru judecătorie (vezi facsimil). Atât primarul, cât și responsabilul cu ancheta socială, Mușat Mirela, spun că administrația publică a făcut doar caracterizarea cerută, la care ar fi renunțat între timp solicitanții.

Reamintim că făptașii – Mone Ginel Ionuț, Mone Marian și Bivolaru Alexandru – sunt cercetați pentru tentativă de omor, Tribunalul Teleorman a decis să admită propunerea formulată de Parchetul județean şi să dispună arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 30 de zile. Mone Ginel nu este străin de fapte antisociale, el a fost eliberat recent din Penitenciarul Giurgiu, acolo unde a fost deținut pentru alte infracțiuni, fiind judecat și pentru infracţiunile de „lovire sau alte violenţe”, „tulburarea ordinii şi liniştii publice” etc.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Văd că și dumneavoastră sunteți destul de apropiat de partea „vătămată” dar nu-i frumos să mințim și să aducem astfel de acuzați nefondate până la umăr există un Dumnezeu , și știm destul de bine cine este această parte „vătămată ” nu-i vreun cetățean model și în plus vorbești doar din relatări nimic dovedit sau sigur, eu cred că ar fii mai corect să-ți scri și numele nu doar părerea , și aș vrea să mai adaug faptul că îi numești „criminali” în condițiile în care „vătâmatul ” este în viață și mai stă și prin baruri.
    Mă rog cine suntem noi să decidem să-l lăsăm pe Dumnezeu și „Poliția Română”zic .

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Metamorfoza Vioricăi Dăncilă. Drumul femeii cu „sarmale în păr” către funcția de președinte „cu coc” al PSD

Următorul articol

Cele mai populare abrevieri la pariuri

Cele mai recente articole de Dezvăluiri