liberinteleorman.ro

Strângere de fonduri pentru copiii cu autism:”Gândurilor bune și altruismului nu le poți pune mască”

Asociația Dincolo de Autism este un proiect îndrăzneț al unor tinere din Teleorman, care se luptă în fiecare zi pentru a da o șansă la o viață cât mai aproape de normalitate unor copii care suferă de autism. Problemele financiare, însă, determină această echipă inimoasă în fiecare an să solicite sprijin public. Și iată că situația din acest an nu permite desfășurarea unei gale caritabile, precum cea de anul trecut, când s-au strâns bani pentru nevoile copiilor ajutați de asociație. Dar, în continuare, ei au nevoie de sprijin. Și, pentru ca terapiile să funcționeze, ei au nevoie de jucării, de cărți senzoriale, de puzzle-uri sau de kit-uri logopedice.

De aceea, Asociația face un apel către oamenii generoși și altruiști din județul Teleorman, rugându-i să sprijine munca echipei de specialiști, oferind puțin pentru a obține foarte mult: bucuria unor copii.

Anul trecut aveam visuri mărețe, care păreau greu de atins: am organizat prima ediție a licitației caritabile sub egida Asociației Dincolo de Autism și ne doream ca acest eveniment să devina o tradiție.

Din păcate, 2020 a avut pentru noi alte planuri. Dar noi credem ca bunătății, gândurilor bune și altruismului nu le poți „pune masca” așa ca ne dorim sa ne continuam lupta împotriva umbrelor autismului cu ajutorul dumneavoastră. În procesul terapeutic avem nevoie de extraordinar de multe jocuri, jucării, instrumente logopedice pentru a putea bifa cât mai multe aspecte ale unei vieți normale pe care o are un copil tipic.

Asociația Dincolo de Autism își dorește să fie vocea copiilor speciali . Să strigăm pentru ca majoritatea nu pot vorbi și scriem că: și NOI existăm, si NOI ne jucăm, și NOI ne străduim să învățăm, să cantăm, să pictăm ( chiar dacă pânza noastră la început, fără terapie, a fost doar în alb și negru) și NOI călătorim, visăm, sperăm!

Suntem autentici, pasionați de anumite domenii și tindem să devenim cei mai buni în ele. Suntem foc și gheață, soare și întuneric, tristețe și speranță, suntem slabi și în același timp cei mai puternici. Suntem speciali și avem nevoie de ajutor în călătoria noastră către lumea voastră. Și cât ne mai dorim să ajungem la destinație!

Dacă vreti să fiti un mic “furnizor” de speranțe în lupta noastră cu autismul ne puteți ajuta cu obiecte din lista de mai jos pe care le puteți dona centrelor noastre. Promitem la schimb o îmbrațisare virtuală și o scrisoare decorată cu mânuțele noastre!„, au scris reprezentanții Asociației Dincolo de Autism pe Facebook.

Cei mici au nevoie de: kit logopedic z-vibe, imprimantă multifuncțională profesională, clepsidre senzoriale, cărți senzoriale, casuță de lemn pentru copii, bucătărie din lemn de jucărie, jucării muzicale, jucării educative , jucării din lemn, puzzle-uri, consumabile (papetărie).

Adresele unde puteți dona sunt :Centrul Happy: Alexandria, str. Dunării, nr. 218, bl. TR B6, sc.1, parter, jud. Teleorman, tel: 0768.399.230

Centrul Blue Minds: București, str. I. Leonida, nr. 22, Sector 2, tel: 0722.557.533

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un nou accident pe E70: un autoturism a lovit o căruță

Următorul articol

Spitalul Județean din Alexandria funcționează acum cu doar doi medici la UPU

Cele mai recente articole de Actualitatea politică