liberinteleorman.ro

Stop incendiilor de locuințe! – Campanie de informare a ISU Teleorman

13 februarie 2022
Advertisement

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Teleorman derulează campania: „Stop incendiilor de locuințe!” prin intermediul căreia îi informează pe teleormăneni cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu sunt respectate măsurile de prevenire a incendiilor.

„Stop incendiilor de locuințe! Facebook, Instagram, Tik-Tok, Youtube, Google, Meet, Twitter, Whatsapp și alte zeci de aplicații prin care se transmit astăzi diferite mesaje, inclusiv articole de presă, au un impact foarte scăzut în rândul persoanelor vârstnice, în special la cele care se află în mediul rural.

Ținând cont de acest aspect important și având în vedere situația operativă înregistrată la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu zeci de incendii de locuințe în perioada sezonului rece, s-a luat decizia ca informarea teleormănenilor să se realizeze în mod direct, în fiecare localitate, timp de 10 zile.

Astăzi, activitățile de informare preventivă din mediul rural au continuat în localitățile Slobozia Mândra, Uda Clocociov, Siliștea, Siliștea Mică, Butești, Scurtu, Orbeasca, Nanov, Buzescu, Năsturelu, Zimnicele, Bujoru, Moșteni, Voievoda, Piatra, Peretu, Troianul și Bogdana.

Am reușit, cu sprijinul voluntarilor, autorităților locale și al preoților din fiecare localitate, să intrăm în contact cu persoanele cele mai predispuse unor evenimente nedorite, ce pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice și cele de gaz.

Le-am explicat riscurile la care se expun atunci când nu sunt respectate măsurile de prevenire a incendiilor, iar atunci când întâmpină probleme, au fost îndrumați să se adreseze autorităților locale pentru a fi sprijiniți.

Pe timpul acestor întâlniri, au fost diseminate și materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „F.O.C. – Focul Omoară Copii”.❗Nu uitați❗Doar împreună, cu solidaritate, implicare și responsabilitate, putem salva viețile semenilor noștri!”, a transmis ISU Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dănuț Cristescu: Ghinea și USR au amanetat pensiile românilor!

Următorul articol

Ziua Națională a Lecturii, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman

Cele mai recente articole de Social