Stelică Tălpigă a căzut în dizgrațiile PP-DD

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

stelica Tălpiga

Mai are o mână de oameni în partid și, cu toate acestea, îi dă afară pe bandă rulantă. Când i s-a pus pata, conducerea PP-DD ”a tăiat și a spânzurat” în partid, fără a conta cine este membrul gonit. De la europarlamentare li s-a tras mai multor militanți PP-DD, care nu au trecut prin ciurul lui Liviu Neagu, la curățenia pe care acesta a făcut-o în activul de partid în urmă cu două luni. Cartonaș roșu a primit atunci consilierul local de la Troianul, Laurenţiu Lupu, care a fost exclus din partid fiindcă a adunat doar 15 voturi la europarlamentare. Sancţionat cu avertisment a fost viceprimarul de la Răsmireşti, Laurenţiu Cazacu, tot din pricina rezultatelor slabe, dar şi Ion Izină, pe motiv că nu şi-a îndeplinit sarcinile de purtător de cuvânt al partidului. Acum, PP-DD național a anunțat Consiliul Județean Teleorman că îi retrage sprijinul politic lui Ion Izină. Printre cei care au mai primit o astfel de informare se numără și consilierul local Stelică Tălpigă, pus pe lista neagră fără o motivație concretă. Nu știm ce pricină internă le-a găsit Liviu Neagu celor nominalizați, dar putem intui că unii dintre aceștia au căzut în dizgrația șefului pentru că nu s-au conformat în totalitate impunerilor de ordin politic și au ”îndrăznit” să ia atitudine atunci când au considerat de cuviință.

Liderii PP-DD deplâng rezultatele slabe obținute de partid de parcă ar fi avut dintotdeauna un electorat pe care să se bazeze și nu doar o creștere inexplicabilă cu care au dat lumea pe spate, la parlamentare, atunci când anonimi fără pic de trecut politic au avut acces în structuri importante ale statului. Blatul făcut atunci cu partide de însemnătate s-a și dovedit mai târziu, când senatorii și deputații PP-DD-iști și-au luat, pe rând, tălpășița către prima dragoste sau către iubiri noi.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*