Ștefan Dragnea dă țepe olandezilor! Ferma de porci, executată silit.

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Astăzi, ferma de porci a lui Ștefan Valentin Dragnea a fost vizitată de… un executor judecătoresc. Se pare că băiatul baronului ar fi omis să plătească unei firme olandeze câteva sute de mii de euro, pentru niște porci cumpărați. Surpriză, însă! Ajunși la fermă, reprezentanții companiei olandeze nu au mai găsit niciun porc, probabil pentru că aceștia au fost vânduți sau sacrificați. Cu atât mai mult cu cât chiar ieri, 16 octombrie, a fost găsit un cadavru de porc infestat cu pestă porcină africană în apropierea fermei de porci a lui Dragnea.

Mihai Dragomir, avocatul companiei olandeze susține că ferma Salcia nu deținea dreptul de proprietate asupra porcilor până nu achita întreaga datorie. Mai mult, acesta i-a întrebat pe angajații de la fermă ce au făcut cu porcii și cei în cauză au refuzat să răspundă. De aceea, compania olandeză ia în calcul, atâta vreme cât nu-și pot recupera nici porcii și nici banii, să facă o plângere penală împotriva firmei fiului lui Liviu Dragnea.

De altfel, au apărut cu câteva luni în urmă informații legate de faptul că Ștefan Dragnea ar fi valorificat 10.000 de porci, prin comercializare sau prelucrare, exact înainte ca pesta porcină africană să ajungă în această zonă.

La Romcip s-au perindat în acte cam toți apropiații lui Dragnea. L-am regăsit prin hârtii pe Florin Tunaru, pe Tatiana Sandu, pe Elvira Tunaru, pe Petre Pitiș, pe Maria Păun, Emil Lungu și alții. De asemenea, am descoperit și strânsele legături ale firmei Romcip cu Teldrumul. Căci, culmea, toate afacerile gestionate de apropiații lui Dragnea sunt sprijinite din greu de Teldrum, dar chestiunea nu pare să preocupe pe nimeni. Așadar, prin anul 2011, societatea comercială Teldrum SA Alexandria, în urma convocării efectuate de președintele Consiliului de Administrație, Petre Pitiș, stabilea termenii unei relații economice cu S.C. Agrotrust (atribuită de presă lui Mihai Putineanu) și cu S.C. ROMCIP SA, precum și condițiile negociate cu UniCredit Țiriac Bank  în vederea constituirii unei garanții personale de către Teldrum pentru garantarea creditelor contractate de cele două societăți menționate anterior de la aceeași instituție bancară. S-a aprobat astfel contractarea de către Teldrum a două facilități de credit, una în sumă de 18.000.000,00 lei și alta în sumă de 10.000.000,00 lei, pentru a căror garantare s-a aprobat ipotecarea proprietății Teldrum, garanția reală mobilă asupra echipamentelor din proprietatea Teldrum și încheierea unor polițe de asigurare a bunurilor mobile și imobile, precum și un bilet la ordin emis în alb de către Teldrum în favoarea instituției bancare.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*