liberinteleorman.ro

Ștafeta albastră Invictus a trecut prin Alexandria

10 octombrie 2022

Peste 20 de voluntari Invictus, înscrişi în acest an la cea de-a IX-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, au plecat, în maraton, din municipiul Giurgiu, au trecut prin Alexandria, continuând traseul pe care îl vor parcurge având o lungime totală de peste 3.300 de kilometri.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor premergătoare Zilei Armatei Române, punctul final al alergării este municipiul Carei, ultimul teritoriu eliberat de Armata României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea unei ştafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee: albastru, galben şi roşu.

În încercarea de a reconstitui trei dintre drumurile străbătute de vitejii luptători, voluntarii se vor opri la fiecare monument ridicat in memoria eroilor ce şi-au jertfit vieţile pentru libertate şi ţară.

La alergare participă voluntari ce fac parte din Ministerul Apărării, dar şi din celelalte structuri de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională precum şi civili, potrivit organizatorilor.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

ADP Alexadria a început cumpărăturile de Crăciun: 60.000 lei pe conuri luminoase

Următorul articol

Protest AUR, la Alexandria – Nemulțumiri faţă de creşterea preţurilor

Cele mai recente articole de Actualitate