liberinteleorman.ro

Sprijin financiar pentru fermierii din mediul rural

24 mai 2021

Pe 20 mai 2021 au fost publicate Ghidurile Solicitantului, varianta consultativă, aferente submăsurilor 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale, 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, respectiv 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

Teleormănenii interesați de finanțări nerambursabile pot consulta Ghidurile Solicitantului pe www.madr.ro.

În cadrul submăsurii 6.1, sprijinul nerambursabil este de maximum 50.000 Euro și va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului, în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

La submăsura 6.2, sprijinul nerambursabil este de 100% și se acordă sub formă de primă. Valoarea maxima este de 70.000, în cazul activităților de producție, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism.

Submăsura 6.3 vizează sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploatațiilor agricole, prin dotarea cu utilaje și echipamente performante, precum și investițiile pentru modernizarea fermei, în special fermele de dimensiuni medii și asocierile de ferme mici și medii. Valoarea totală a Finanțării Nerambursabile este de 15.000 Euro.

Prin submăsura 6.4 se urmărește stimularea mediului de afaceri din mediul rural și dezvoltarea activităților non-agricole existente. În acest caz valoarea sprijinului nerambursabil va fi de maxim 90% din costul total al proiectului și nu va depăși 200.000 euro/ beneficiar, pe parcursul a trei ani fiscali, a anunțat deputatul Florică Ică Calotă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Universitatea Alexandria rămâne pe primul loc în clasamentul Play-out-ului Ligii I de fotbal feminin

Următorul articol

Medicul Sorin Chirea, șeful Secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Alexandria, INCOMPATIBIL

Cele mai recente articole de Actualitate