Sportul minții a trimis-o pe Mălina Aciu la Halkidiki

în Cultură

Carmen Dumitrescu

După ce a reprezentat cu succes Teleormanul și apoi România întreagă la campionate internaționale de șah, a venit timpul ca Mălina Aciu să participe la o nouă competiție. De data aceasta, în Grecia. Tănăra teleormăneancă a bifat, de-a lungul vremii, performanță după performanță, numele ei fiind deja asociat cu sportul minții.

După medalia de argint obținută în Maroc, Mălina concurează acum pentru o distincție la Campionatul Mondial de Șah care se desfășoară în această perioadă în Grecia. Astfel, până la finalul lunii octombrie Mălina se va afla la Halkidiki, unde se desfășoară World Youth U14, U 16, U 18 Championship 2018. La competiție sunt prezente 79 de țări, din  partea cărora participă 335 de băieți și 280 de fete.

Din delegația oficială a României fac parte Mălina Aciu, Mihnea Costachi, Ema Obadă, Alexandru Brânzea și Valentina Nistor. Mălina concurează la categoria de vârstă Girls 16. Competiția se desfășoară în 11 runde, câte o rundă pe zi, care durează 4 sau 5 ore.

Nu există niciun dubiu în privința faptului că Mălina Aciu este un copil excepțional. Poate tocmai de aceea, ea a fost prea mult pentru Alexandria, care nu i-a putut oferi șansele de care avea nevoie, în sensul de a marca performanțele pe care ea le are astăzi.  Ea reprezintă în toate aceste competiții România și este sprijinită de Clubul Sportiv Focșani, nu de cel din Alexandria, care acum ar fi avut motive reale de mândrie. Sau, poate, noi avem alte motive să fim mândri că suntem teleormăneni decât copiii deștepți și talentați. Poate dacă ar fi avut și Mălina vreun conac pe patru locuri de casă, alta ar fi fost situația ei. Așa, ea nu poate decât să câștige titluri după titluri, lăsându-i muți de uimire pe toți cei care erau poate sceptici cu privire la valorile locale.

 

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*