liberinteleorman.ro

Sportivi din Alexandria, la campionatul european de karate s.k.d.u.n. Nürnberg – Germania

6 aprilie 2016

karate

In perioada 1-3 aprilie, sala Sporturilor din orasul Nürnberg-Germania a gazduit intrecerile sportive din cadrul Campionatului European de Karate S.K.D.U.N. Organizata sub tutela Organizatiei Mondiale de Karate S.K.D.U.N. si aceasta noua editie s-a dovedit a fi o competitie puternica, reunind la start 1000 de sportivi din 24 de tari.

Loturi sportive puternice, bine pregatite, constituind adversari redutabili, au deplasat tari precum Serbia, Bulgaria, Belarus, Germania-tara gazda si ca intotdeauna, Romania. Delegatia sportivilor romani a fost condusa de Shihan Aurel Patru – centura neagra 7 Dan, antrenorul Lotului National. Efortul de pregatire al antrenorilor si sportivilor romani a dat roade, acestia dominind in mare parte competitia si impunindu-se la toate categoriile de virsta, de la copii pina la veterani.

La finalul competitiei au avut loc probele cele mai spectaculoase din intreaga competitie, Masterul masculin si Masterul feminin. In cadrul acestui segment de concurs se inscriu si se confrunta cite un sportiv reprezentativ al natiunilor participante, in cadrul probelor de Kata Individual si Kumite Individual Open. Spre bucuria si mindria intregului nostru Lot National, cei doi extraordinari sportivi care au reprezentat Romania la aceasta superba proba, au urcat pe podiumul de premiere. Astfel, Georgiana Tinca a fost cistigatoarea Masterului feminin, iar Bogdan Lipianu s-a clasat pe locul II la Masterul masculin, ambii sportivi fiind legitimati la C.S. Dinamo Bucuresti.

La aceasta noua editie a Campionatului European de Karate S.K.D.U.N. a participat un grup de sportivi din Municipiul Alexandria pregatiti de Ionel Ganea – centura neagra 5 Dan, antrenor al sectiilor de Karate din cadrul C.S. Kanazawa si C.S. Teleorman. Excelent pregatiti, sportivii alexandreni care au evoluat in cadrul acestei competitii au urcat pe podiumul de premiere, aducindu-si o importanta contributie la palmaresul realizat de Lotul National al Romaniei.

Palmaresul general inregistrat de lotul sportivilor alexandreni la aceasta editie a Campionatului European de Karate S.K.D.U.N. este urmatorul: 2 Locuri I; 1 Loc II; 2 Locuri III.

Prezentam detaliat performantele inregistrate de sportivii nostri:

DRAGOSTIN MIHAI SEBASTIAN / C.S.KANAZAWA – Locul I, Kumite Individual Cadeti, -50 kg;

DRAGOSTIN MIHAI SEBASTIAN / C.S.KANAZAWA – Locul I, Kumite Echipe Cadeti, -55 kg;

STOIAN GEORGIANA DENISA /C.S. TELEORMAN – Locul II, Kumite Individual Juniori, -57 kg;

GANEA IONEL / C.S. KANAZAWA – Locul III, Kata Individual Veterani 50-59 ani;

PRIPAS ELISEI / C.S. KANAZAWA – Locul III, Kumite Echipe Veterani 40-49 ani, Open.

 

Rezultatele obtinute de sportivul DRAGOSTIN MIHAI SEBASTIAN sint deosebite, el obtinind medalia de aur atit la proba Kumite Individual cit si la proba Kumite Echipe. La ambele probe evolutiile sale au fost remarcabile si in mod special la Kumite Echipe, proba la care a cistigat toate meciurile, fara a piarde nici un punct.

Tinem in mod deosebit sa precizam ca obtinerea acestor rezultate in cadrul Campionatului European de Karate S.K.D.U.N. si deplasarile sportivilor nostri, au fost posibile datorita sprijinului financiar pe care Primaria Municipiului Alexandria il acorda de multi ani activitatii noastre de performanta.

Multumesc pe aceasta cale atit in nume personal cit si in numele sportivilor si al parintilor acestora, conducerii Primariei Alexandria precum si personalului din compartimentele de specialitate ale acestei institutii, care contribuie la asigurarea deplasarilor noastre. Multumesc totodata conducerii si personalului Gradinitei cu Program Prelungit nr. 10, pentru amabilitatea cu care gazduieste derularea antrenamentelor noastre de pregatire.

Antrenor  Emerit – Ionel Ganea

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liviu Dragnea și Bombonica, împreună… în același dosar

Următorul articol

Iradiere “la negru” în Spitalul Județean de Urgență din Alexandria

Cele mai recente articole de Sport

Locul 4 pentru baschetbalistele U13

Echipa feminină de baschet U13 CSM Alexandria a participat, recent, la turneul final B al Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.