Sponsorii PSD-ului fac legea prin comunele din Teleorman – Omul de afaceri Cristian Tismănaru aplică dreptatea cu bâta şi ameninţă oamenii cu moartea

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

dezvaluiri2 Carmen Dumitrescu
E esenţial în Teleorman să ai pe cineva în spate. Iar dacă “spatele” e asigurat de un partid puternic, precum PSD-ul, nimeni şi nimic nu-ţi poate sta în cale. Îţi faci singur legile, aplici corecţii după bunul plac şi obţii contracte cu statul de natură să-ţi asigure bunăstarea pentru ani buni. Nu poţi fi un om de afaceri prosper în Teleorman dacă n-ai în spate un partid, care să-ţi asigure confortul de a face exact ceea ce vrei, atunci când crezi tu că e cazul, făcând abstracţie de lege şi de bun simţ. În felul asta, poţi avea afaceri de miliarde fără a ţine în subordine vreun angajat, pentru că dacă partidul are grijă de afacerea ta, nu te temi nici de controale, nici de amenzi şi nici de faliment. Totul constă în finanţarea partidului la momentul oportun, iar dacă ai tras cartea câştigătoare, toată administraţia publică ce se va construi în urma scrutinului în cauză îţi va sta la picioare. Cam aşa merg lucrurile în comuna Bogdana din Teleorman, unde un om afaceri, pe numele lui Cristian Tismănaru, nu e deranjat de nimeni atunci când îşi face dreptatea cu bâta sau când ameninţă oamenii din comună cu moartea. Pur şi simplu, atunci când oamenii lui lovesc cu bâtele în locuitori ai comunei, el stă pe margine şi râde, considerând că e îndreptăţit la orice pe lumea asta, inclusiv la abuzuri fizice.
Un lung drum prin instanţă
dezvaluiri 6Cel mai recent scandal provocat de Cristian Tismănaru a fost declanşat de o decizie a Judecătoriei Alexandria din data de 10 august 2015. Firma MIRUMAR SRL, cu sediul în Dracea, care ar aparţine din 2014 lui Cristian Tismănaru, a pierdut procesul cu nişte locuitori ai comunei, astfel că s-a dispus, prin ordonanţă preşedinţială, fără somaţie şi fără fără trecerea unui termen, la obligarea firmei de a lăsa în proprietate şi posesie suprafaţa de 15, 97 hectare teren arabil, situate în extravilanul localităţii Ulmeni, din comuna Bogdana, pe care MIRUMAR o lucra fără drept. De altfel, reclamanţii au arătat că societatea MIRUMAR SRL, invocând existenţa unor contracte de arendă, le-a ocupat şi folosit în mod abuziv terenurile încă din anul 2006, fără ca reclamenţii să fi fost consultaţi în prealabil. De aceea, în toamna anului 2012 aceştia au decis să-şi lucreze singuri terenurile şi să supună analizei instanţei valabilitatea contractelor de arendă. Judecătoria Alexandria a soluţionat acest dosar, constatând nulitatea absolută a contractelor de arendă folosite de MIRUMAR SRL. În consecinţă, reclamanţii au pornit în cursul zilei de 6 octombrie către terenurile în cauză, pentru a le lucra, considerând că, în condiţiile existenţei ordonanţei preşedinţiale nu vor întâmpina niciun fel de probleme la faţa locului. Dar s-au înşelat…
Bătaie cu bâtele în câmp deschis
dezvaluiri3Când au ajuns pe terenurile respective, lucrătorii s-au întâlnit cu Tismănaru şi cu oamenii lui, care i-au aşteptat cu bâte. Tractoristul a fost bătut, ceea ce l-a determinat să cheme după ajutor din comună. Interesată în mod direct de terenurile cu pricina, ea având o asociaţie agricolă, consilierul local Ştefania Siteavu a ajuns la faţa locului cu o maşină, însoţită de încă două persoane. Potrivit declaraţiei acesteia, luată chiar la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Alexandria, oamenii lui Tismănaru au lovit maşina cu bâtele până au spart geamurile şi au provocat leziuni şi contuzii celor care se aflau în autoturism: “Acest Tismănaru a sponsorizat campania electorală a PSD-ului la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, apropiat al domnului Simionescu, iar acum domnul Tismănaru vrea să omoare oameni. Face tot ce vrea el la Bogdana. Unor oameni din comuna Bogdana li s-a luat pământul cu forţa, ei au refuzat să meargă la acest domn, care are o asociaţie cumpărată de la cineva prin tot felul de înşelătorii. Pentru că a sponsorizat campania electorală de la Bogdana, domnul primar îl lasă pe domnul Tismănaru să facă tot ce vrea în comună. Noi avem acum o ordonanţă preşedinţială, în urma unui proces câştigat de oameni în primă instanţă. E vorba de o ordonanţă preşedinţială pusă în practică fără somaţie. Am mers în camp să ne lucrăm terenul împreună cu oamenii şi acolo am fost aşteptaţi de către oamenii lui Tismănaru, care bătuseră tractoristul. Acolo i-am găsit pe domnul Tismănaru Cristian şi Mocanu Lucică care aveau bâte. După ce au bătut tractoristul, au dat cu bâtele în geamurile maşinii în care ne aflam noi, am fost tăiată de cioburi şi am fost lovită la cap. Şi nu e prima dată când am fost lovită. Mai există un dosar penal tot pentru loviri care stă la poliţia din Nanov. Mi s-a spus că se face încă ancheta. M-a ameninţat cu moartea, atât pe mine, cât şi pe un domn de la Asociaţie. O să vorbesc fără niciun fel de reţinere, indiferent de repercusiuni, căci sunt prin adopţie consilier UNPR, dar este împotriva voinţei mele, căci eu n-am fost niciodată de acord cu ceea ce face PSD-ul în acest judeţ căpuşat. . Am fost bătute trei persoane de către oameni puşi de el. Dumnealui era acolo şi râdea. I se părea amuzant că nişte oameni erau bătuţi. Urmează să merg acum la medicina legală, depunem o plângere. A venit Ambulanţa şi ne-au luat pe toţi trei, ne-au adus la spital. Noi de la 1 octombrie, având ordonanţa preşedinţială, puteam intra fără somaţie în posesia acestui teren. ”
Agresiunea a fost confirmată şi de medical de gardă, Cătălin Dumitraşcu: “Am primit doi pacienţi, victime ale unei agresiuni fizice, cu contuzii minore, traumatisme cranio-cerebrale minore, pacienta prezentând multiple plăgi escoriate, punctiforme la nivelul hemifeţei drepte, iar pacientul un traumatism cerebral minor”
Contactat telefonic pentru a ne da detalii legate de Cristian Tismănaru, deputatul Adrian Simionescu a infirmat orice legătură cu acesta.
Tismănaru, de la panică la amnezie
dezvaluiri1După încercări asidue, am reuşit să-l contactăm şi pe Cristian Tismănaru, omul de afaceri despre care chiar reprezentanţii Primăriei Bogdana spun că este specializat atât în domeniul construcţiilor, cât şi în cel agricol. Ba chiar una dintre firmele sale s-a ocupat de reabilitarea Căminului Cultural din comună, activitate din care omul de afaceri s-a ales cu un profil frumuşel. Întrebat despre conflictul din camp, Tismănaru a intrat într-o scurtă panică, rugându-ne să nu relatăm opiniei publice subiectul. Aflând că obiecţiile sale nu au o foarte mare importanţă, Tismănaru a devenit brusc amnezic, declarând că nu ştie absolut nimic despre conflictul relatat: “Nu ştiu despre ce e vorba. Avem un conflict mai vechi cu unii dintre oameni, dar nu vă pot da detalii. Eu am fost ieri în câmp ca să lucrez nişte terenuri, dar n-am asistat la nicio bătaie. M-a sunat poliţistul să-mi spună că s-a făcut o plângere penală pe numele meu. Nu ştiu despre ce e vorba, vă spun sincer!”
Pentru că a sponsorizat campaniile PSD-ului în zonă, Tismănaru este un om liniştit. Orice ar face, ştie că nu se va lăsa cu niciun fel de repercusiuni, căci pe lumea asta partidul face legile. Şi, evident, banul… De aceea, lui Tismănaru îi merge destul de bine în prezent. El are câteva societăţi comerciale, potrivit declaraţiilor celor loviţi de oamenii lui, face un profit frumuşel, pentru că multe dintre lucrările de reabilitare din zona Turnu Măgurele sunt făcute prin firmele acestuia. Ciudat e că are firme cu profit frumuşel, dar cu 0 angajaţi. Adică omul se descurcă singur şi, potrivit informaţiilor pe care le-am obţinut despre afacerile sale, obţine suficient profit cât să nu-şi mai facă griji prea curând pentru pâinea de a doua zi. Ceea ce ne determină şi pe noi să-i urmărim stilul de a face afaceri, să-l înţelegem şi să vrem să-l învăţăm în detaliu. Căci în viaţă trebuie să înveţi de la cei mai buni. Cu partid în spate sau fără…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*