Spitalul Orășenesc Videle s-a împiedicat în boala lui Constantin Marin

în Actualitate

12791057_744096979059457_7357192082285138562_nCarmen Dumitrescu

Costi Marin este grav bolnav de mai bine de 5 ani. Afecțiunea care i-a răpit lui Costi, la doar 26 de ani, bucuria de a trăi se numește tetraplezie. În toți acești ani, Costi a beneficiat de o rezervă în cadrul Spitalului Orășenesc Videle și de sprijinul unor oameni care i-au înțeles suferința și i-au rămas alături și după accidentul suferit în urmă cu cinci ani. De aceea, spitalul nu i-a asigurat niciodată mai mult, nici hrană, nici asistență medicală, ci doar acea încăpere mică, unde el mai poate doar respira și socializa cu oamenii dragi. Totuși, se pare că acum spitalul trebuie să treacă printr-un proces de acreditare și, pentru ca acest lucru să se întâmple, ar fi nevoie ca tânărul bolnav să părăsească rezerva pe care o ocupă. N-am reușit să contactăm managerul spitalului, dar vom reveni cu detalii asupra situației. Ceea ce contează e, însă, faptul că bolnavul nostru nu-și permite să plece din spital și să locuiască în vreo locuință privată, pentru că aparatura îl susține atunci când are episoade de rău. În plus, el nu mai are părinți și dacă ar pleca din spital, asta ar însemna să ajungă pe drumuri cu branula în braț și cu aparatul de ventilație după el.

Despre acest subiect, autoritățile din Videle evită să discute și nu înțelegem de ce. Am discutat, însă, cu Costi Marin, care ne-a impresionat prin determinarea lui de a lupta și prin felul demn în care își trăiește suferința: Eu nu mai am absolut pe nimeni. Părinții mei au decedat și dacă o să fiu obligat să părăsesc această rezervă, voi ajunge în stradă. Nu înțeleg de ce se dorește să fiu scos din rezervă, pentru că nu am deranjat pe nimeni. Ei zic că va fi o chestiune temporară, de vreo două săptămâni, dar eu cred că nu se dorește să fiu reprimit. În plus, nu pot sta într-o locuință privată, pentru că atunci când mi se face rău am nevoie de oxigen și de de multe altele. Eu aici nu beneficiez de absolut nimic. Nici măcar de asistență medicală. Mi s-a făcut foarte rău la un moment dat și au chemat medicul, care doar a spus ceva și m-a lăsat. Asistența mea medicală e asigurată de prieteni.

Potrivit primarului Nicolae Bădănoiu, se pare că lucrurile nu vor fi prea complicate pentru Costi. Practic, el va fi mutat pe perioada acreditării la secția de Pediatrie, ceea ce nu-l va afecta foarte tare. În plus, se pare că primarul Bădănoiu s-a implicat în sprijinirea acestui tânăr, aducând chiar și un fizioterapeut de la Alexandria pentru a-i face masaj săptămânal. Până una alta, înțelegem că se vor face eforturi pentru ca bolnavul să nu aibă de suferit și că Bădănoiu va purta o discuție cu managerul spitalului, pentru a găsi o variantă care să nu-i pună în pericol starea de sănătate.

3 Comments

  1. nu inteleg de ce ar trebui sa dea socoteala Badanoiu. Niciun spital din lume nu e obligat sa tina pe cineva atata timp. cred ca cei de acolo au fost destul de binevoitori. mai informati-va

  2. Cand a fost in spitalul din Alexandria acum cativa ani ,Costi a fost ajutat financiar de catre Eugen Pirvulescu,care printre altele a platit serviciile unei femei pentru a-l ingriji.Poate vede acest articol si-l mai ajuta inca o data!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*