Spitalul Județean Teleorman nu a fost finalizat nici în 2015

în Actualitate/Politica altfel/Sănătate

Monica Vasilescu

spitalDupă ani întregi de întârziere, lucrările de reabilitare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria ar fi trebuit să se încheie în data de 6 decembrie 2015. Lucrurile nu au stat nici de data aceasta așa cum au fost stabilite și nici al cincilea termen de finalizare dat proiectului cu o valoare de 88.361.771,89 lei nu a fost respectat.

La ședința Consiliului Județean Teleorman de săptămâna aceasta, a fost supus dezbaterii punctul privind aprobarea prelungirii duratei de implementare a proiectului ,,Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria, judeţul Teleorman” şi a cheltuielilor necesare finalizării acestuia. Cu alte cuvinte, consilierii județeni, cu unele abțineri, au fost de acord cu prelungirea contractului de finanțare până la data de 30 iunie 2016, zi în care ar trebui să se termine povestea reabilitării celei mai mare unități sanitare din județ.

”Din cele patru loturi, trei loturi au fost finalizate și respectivele bunuri au intrat în dotarea spitalului. Pentru cel de-al patrulea lot, care prevede furnizarea paturilor, a unor bunuri medicale și a unui sistem informatic, suntem în situația în care trebuie să reluăm procedura pentru că cel care a câștigat această licitație nu și-a onorat  obligația de a preda bunurile în termenul prevăzut în contract, drept pentru care suntem nevoiți să prelungim contractul de finanțare conform instrucțiunilor primite de la ADR Sud Muntenia până la data de 30.06.2016. Trebuie să facem această prelungire pentru a lua procedura de licitație, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru bunurile care nu ne-au fost furnizate ne vom îndrepta către instanță pentru a recupera suma de la firma care nu a reușit să-și respecte obligațiile contractuale”, a spus Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

Firma care nu și-a respectat angajamentele se numește SC Novamed SRL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*