Spitalul Județean din Alexandria funcționează acum cu doar doi medici la UPU

în Actualitatea politică/Administratie

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Alexandria se află acum într-o mare dificultate, după ce unul dintre medici a fost diagnosticat cu COVID-19. Situația nu era mult mai bună nici înainte, pentru că lipsa medicilor a fost mereu o problemă, însă acum la UPU au mai rămas doar doi medici.

În același timp, și medici din alte secții ale spitalului sunt confirmați cu boala sau, pur și simplu, nu au eliminat virusul din organism în termenul standard, așa că, de principiu, toată activitatea unității spitalicești are de suferit. Oamenii sunt, de aceea, sfătuiți să nu mai riște expunerea la virus și să nu se prezinte la spital, dacă gravitatea situației nu face imperios necesară o consultație la Urgențe.

Lucrurile stau, însă, destul de rău, pentru că e foarte greu ca o unitate de primiri urgențe a unui spital județean, care preia cazurile grave din tot județul, să fie gestionată de numai doi medici. În același timp, se pare că nici personalul auxiliar sau asistentele nu sunt testate periodic. Iar motivul nu e acela că nu ar exista capacitate de testare în spital, ci acela că, dacă s-ar testa, nu ar mai avea cine trata fluxul constant de pacienți.

În consecință, e de precizat faptul că prezentarea la spital în această perioadă trebuie evitată pe cât posibil, unitățile spitalicești fiind unele dintre zonele cu grad mare de risc în privința infectării. Mai mult, sunt studii care arată că COVID-19 a devenit infecție nosocomială, ceea ce înseamnă că virusul poate fi luat prin simpla atingere a pereților unui spital în care mai multe persoane infectate au beneficiat de consult sau tratament.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*