liberinteleorman.ro

Spitalul Județean din Alexandria face teste contra-cost pentru cei care doresc să plece în străinătate

15 iulie 2020

Începând de astăzi, Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va efectua, la cerere, testări pentru persoanele care își doresc să plece în vacanță peste hotare, în țări care impun această condiție. Măsura a venit ca o consecință a numărului mare de cereri formulate în acest sens de către locuitorii județului Teleorman și trimise conducerii spitalului. În urma evaluărilor făcute, spitalul a calculat costul unui test făcut la cerere și a stabilit că valoarea testului se va ridica la 280 de lei.

Programările pot fi făcute de luni până vineri, între orele 10 și 14. Recoltarea se va efectua în cadrul centrului de recoltare stabilit la Secția de Boli Infecțioase a spitalului, de pe strada Alexandru Ghica, numărul 107 din Alexandria.

Eliberarea rezultatelor se face în maximum 72 de ore de la recoltare, iar cadrele medicale spun că persoanele care doresc să efectueze testul ar trebui să nu consume alimente cu 4 ore înaintea testării.

Totuși, managerul Spitalului Județean de Urgență din Alexandria, Alexandru Dobre, susține că aceste testări se vor realiza în limitele capacității de testare, pentru că e posibil să fie și zile aglomerate, în care trebuie testați pacienți cu probleme grave de sănătate, și atunci testarea la cerere va fi redusă.

Aparatul de testare a COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență din Alexandria este cumpărat din banii Consiliului Județean Teleorman și pus în funcțiune de câteva săptămâni. De altfel, au existat unele rețineri din partea cadrelor medicale privind testarea la cerere, dar în cele din urmă, având în vedere numărul ridicat de solicitări, s-a decis ca și această procedură să se realizeze în spital.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ioan Niculae, la JUDECATĂ și în dosarul Romgaz. Este vizat și Adriean Videanu

Următorul articol

Două tinere înfiate în America își caută familia în Teleorman. Mesajul emoționant

Cele mai recente articole de Administratie