Spital modular în valoare de 15.000.975,56 de lei, la Alexandria

în Actualitate/Actualitatea politică

Luni, președintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea, alături de directorul Spitalului Județean de Urgență Alexandria – Alexandru Dobre au participat la prezentarea proiectului „Crearea de capabilități de logistică medicală de diagnostic și tratament, utilizate în combaterea răspândirii Covid-19”.

Contractul de finanțare a fost semnat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (AM POIM) și Spitalul Județean de Urgență Alexandria, în calitate de beneficiar al finanțării, pentru combaterea pandemiei generate de virusul SARS-CoV 2.

Prin noul contract semnat se asigură dotarea spitalului cu echipamentele necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, constând în aparatură medicală modernă și dispozitive care oferă o mai bună gestionare a situației sanitare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID 19, scop în care se vor desfășura în cadrul proiectului acțiuni privind:- realizarea unor circuite epidemiologice separate pentru pacienți (suspecți sau confirmați COVID) și personalul medical în perioada pandemiei COVID 19, dar și în perioada următoare acesteia.

Reorganizarea fluxurilor de lucru se va realiza prin dotarea cu infrastructura medicală (sistem modular de containere) care să permită reducerea aglomerării și respectiv evitarea transmiterii virusului SARS- CoV- 2 în Spitalul Județean de Urgență Alexandria;- dotarea sistemului modular de containere cu echipamente de monitorizare și suport pentru tratamentul pacienților, precum și cu mobilier nemedical atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical;- asigurarea condițiilor de izolare a pacienților (confirmați / suspecți infecție COVID 19), în perioada pandemiei, prin crearea unui sistem de ventilație cu presiune negativă în secția modulară, care va reduce riscul de transmitere a infecției a SARS-CoV -2, prin evitarea recirculării aerului.

De asemenea, se vor achiziționa containere modulare care vor cuprinde: – 15 paturi triaj/izolare suspecți COVID;- 6 paturi ATI complete;- 2 săli operație pentru suspecți COVID.Sunt prevăzute module dedicate specialităților chirurgie generală, ortopedie, urologie, obstetrică – ginecologie, oncologie, gastroenterologie, boli interne, pediatrie, neurologie și un modul pentru asigurarea terapiei intensive.

Complexul va mai conține: containere de birou (rezerve pacienți, spații de așteptare, post de lucru pentru asistente medicale, sala de tratamente/ pansamente, cabinet consultații medicale, spații pentru ustensile de curățare, spații pentru materiale sanitare și consumabile, spații pentru depozitare temporară a deșeurilor periculoase), grupuri sanitare pentru pacienți și personal (femei/bărbați), containere de tip coridor, care vor permite realizarea unei structuri unitare. Beneficiarii proiectului sunt cei 328.867 locuitori ai județului Teleorman.

Rezultatele implementării acestui proiect vor consta în minimizarea impactului COVID 19 asupra sănătății pacienților și a personalului medical, prin:- detecția și izolarea rapidă a cazurilor prin testarea PCR, dar și imagistica (ecografie);- asigurarea îngrijirilor medicale corespunzătoare față de bolnavii pentru care s-a decis spitalizarea;- protejarea grupelor de risc.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 15.000.975,56 de lei. Proiectul va fi finalizat în luna decembrie 2022.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Bani șifonați ce umplu buzunarele băieților descurcareti,aduceti-va aminte de spitalul modular de la Letcani,utilitate zero.
    Teatru pentru fraieri precum mascarada covid care ni se prezintă în valuri previzibile create din pix

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*