liberinteleorman.ro

Speranță pentru bătrânii singuri din Teleorman: mai mulți voluntari muncesc zilnic pentru a le asigura cele necesare în izolare

În zona rurală a Teleormanului, izolarea la domiciliu e un adevărat coșmar. Sute de bătrâni, uitați de copiii lor, au rămas singuri și privesc, ca niște fantome, de pe prispa caselor dărăpănate spre drum. Un drum pe care nu prea mai trece nimeni, pentru că regulile de distanțare socială se aplică, în mare, și în mediul rural teleormănean. Multe magazine s-au închis, iar cele rămase deschise sunt prea depărtate pentru posibilitățile de deplasare ale vârstnicilor. Și pentru că nu îi mai ajută nimeni, unii dintre ei sunt în pericol de a muri singuri în case. Și nu neapărat de la vreo boală cronică, chiar dacă și din acelea au destule. Ci de foame. Totuși, există o speranță pentru acești bătrâni ai județului, uitați de propriile familii. Este vorba despre voluntarii Asociației Un Pas Spre Educație, fondată de Violeta Zaharia. Niște tineri inimoși, coordonați de o fată și mai inimoasă, reușesc să ajungă aproape zilnic în zone mai puțin umblate ale județului Teleorman și să găsească acei bătrâni de care nimeni nu are grijă acum, în vremurile acestea dificile pentru toată lumea.

Vă rugăm să fim SOLIDARI, sa nu arătăm cu degetul, pentru că dacă o vom face, nu mai avem timp să ne salvam, și sunt oricum … prea multe de arătat! Și DA, sunt oameni care efectiv mor de foame! Aceasta este realitatea de la fața locului, însă vrem să ajungem mai repede la ei, fără să mai zăbovim câteva zile căutându-i! Haideți să acționăm eficient, iar noi, cel mai scurt timp preluăm solicitarea, verificăm povestea și facem toate demersurile omenești să ajutăm!

Violeta Zaharia, fondatoarea Asociației UN PAS SPRE EDUCAȚIE

Practic, Asociația îi roagă pe oamenii care au cunoștință de cazuri ale unor bătrâni singuri și neputincioși să anunțe, trimițând un mail la adresa [email protected], Cc : [email protected] sau sunând la numărul de telefon 0769653045 .

Ulterior, cazul va fi verificat și voluntarii Asociației vor ajunge la fața locului, oferind celor în nevoie hrană. Desigur, Asociația are nevoie și de sprijin financiar, pentru că alimentele sunt cumpărate din banii donați de oamenii de bine. Pentru a ajunge în sate precum Bogdana, Segarcea, Pietroșani. Bujoru, Uda, Talpa, etc, voluntarii au nevoie și de sprijin financiar.

Doritorii pot ajuta în 4 pași simpli:

1. Donează contravaloarea unei sticle de ulei, zahăr, faină etc în contul Asociației „Un pas spre educație”: RO75BTRLRONCRT0485706601
2. Distribuie masiv către toți cunoscuții, prietenii, devenind voluntar.
3. Dacă cunoști cazuri extreme, dă-ne de știre, noi verificăm situația și încercăm să ajutăm în cel mai scurt timp.
4. Cumpără orice produs din MAGAZINUL Denisei ( com Nanov) și lasă-l pe raftul special amenajat campaniei de donare.


Advertisement

1 Comment

  1. Oare la Stefan Dragusin,veteran de razbou,cetetean de onoare al municipiului Alexandria,om fara nivi un ajutor a fost cineva???!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

VIDEO Primarul din Zimnicea și-a înmormântat o rudă cu alai… în plină pandemie

Următorul articol

41 de teleormăneni au coronavirus

Cele mai recente articole de Administratie