liberinteleorman.ro

Spectacol boem și plin de trăire la Ziua comunei Islaz

16 iunie 2016

Monica Vasilescu

islazDe sărbătoarea preferată a islăzenilor, primarul Ionel Geară a depus toate eforturile pentru a mulțumi pe toată lumea. Cetățenii, petrecăreți din fire, au venit în număr considerabil în centrul satului, pentru a lua parte la activitățile pregătite cu sârg cu ocazia aniversării prilejuite Zilei Comunei Islaz.

ionÎn lunca Dunării, distracția s-a simțit pe văile comunei (ale cărei prime atestări documentare datează din 9 iulie 1569) de la ore­le prânzului, până târziu în noapte, islăzenii petrecând o duminică fastuoasă de ziua localității lor, organizată cu drag, bun gust și muzică aleasă de către primarul Ion Cătălin Geară. Manifestările au început încă de dimineață, cu activităţile sportive și concursurile gândite şi organizate de cei doi profesori de sport – Alin Fotescu şi Marcel Dima, printre care se numără: concurs de biciclete, tenis de masă şi fotbal. A urmat, spre amiază, ceremonialul religios TeDeum, care a deschis sărbătoarea, urmat de discursul primarului Ionel Geară şi al profesorului de istorie Constantin Dima, vorbe ce au marcat debutul activităţilor cultural-artistice. Apoi, membrii Ansamblului Izvoraşul au prezentat suita de dansuri pregătită minuţios alături de coordonatorii grupului, prof. Constantin Dima şi prof. Alin Fotescu. Dansatorii profesionişti ai Ansamblului ”Burnasul” din Alexandria, împreună cu Grupul folcloric al Centrului Cultural Teleorman, au fost, din nou, pe scena islăzeană, alături de rapsodul Sandu Marian, urmați de interpreta de muzică populară Niculina Stoican și solista Alessi (preferata celor mai tineri).

Fiindcă iubirea inspiră muzica, iar primarul Ionel Geară nu poate trăi fără muzică, de la eveniment nu putea lipsi prietenul teleormănenilor Ion Popa, un artist ale cărui versuri pot fi un fel de stratificare a existenței, după cum spune chiar el. Și are dreptate. În doar câteva momente, Ion Popa a creat la Islaz un spectacol cu o atmosferă neasemănată, a însuflețit adunarea și a încărcat sufletele iubitorilor de frumos până la următoarea ascultare.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un nou accident rutier pe șoseaua de centură

Următorul articol

Cristi Duică se retrage

Cele mai recente articole de Cultură