Retromobil Club România – filiala Teleorman a organizat o paradă a mașinilor de epocă în orașul Alexandria. Evenimentul a adunat zeci de pasionați și colecționari de mașini de epocă din întreaga zonă. Participanții au adus mașini de epocă din toate perioadele, de la modele din anii 1950 până la cele din anii 1980. Printre mașinile prezente și-au făcut prezența modele rare și deosebit de frumoase, dar și mașini mai accesibile, cum ar fi Dacia 1300, păstrate în condiții optime. Parada a străbătut principalele străzi ale orașului până în Pădurea Vedea, atrăgând privirile și admirația oamenilor.
Participanții și-au prezentat mașinile, au făcut poze și au schimbat impresii cu pasionații de mașini de epocă. La final, toți deținătorii de bijuterii pe roți au primit o diplomă de participare. Evenimentul se organizează de două ori pe ani și a demonstrat că pasiunea pentru mașinile de epocă este încă vie. Organizatorii au promis că vor continua să organizeze astfel de evenimente și să aducă împreună pasionații de mașini de epocă din România sau din alte țări, fiindcă fiecare mașină are povestea ei și trebuie spusă deoarece sunt o parte importantă a istoriei noastre și amintesc de frumusețea și eleganța trecutului.
„Concursul mare este în august, de Zilele municipiului Alexandria. Premiem cele mai frumoase mașini apreciate de public – românești și străine, să nu punem Dacia în inferioritate. Acum, participanții vor primi diplome. Aceasta este parada de primăvară, așa organizează fiecare filială, și am legat-o de zilele județului Teleorman. Noi vrem binele zonei și oamenii apreciază. Am pus Alexandria și județul Teleorman pe harta retro de 7 ani de când organizez aceste manifestări. Vin și din alte județe. În toamnă vor veni și prietenii din Bulgaria, suntem înfrățiți cu un club din Ruse. S-a creat o tradiție, merg și eu la ei pe 3 iunie. Pe noi ne leagă în primul rând o pasiune. Când am participat la prima mea întâlnire am cunoscut oameni, care mi-au devenit prieteni între timp, care aveau mașini de sute de mii de euro și nu s-a uitat nimeni la mine de sus. Chestia asta a fost o încântare, ne leagă o pasiune și nu valoarea mașinii. Nu se face diferența între valorile materiale ale mașinilor. Pentru noi plăcerea este să le expunem, să le vadă publicul, să le afle istoria și să o povestim, pentru că fiecare mașină are o poveste. vin din București, Olt, Dâmbovița. Prima mea mașină achiziționată este din 1970 și l-am găsit în Italia. Un prieten m-a ajutat. Eu l-am ajutat cu ceva și apoi am rămas prieteni. I-am trimis un link și mașina era la 15 km de el. A fost înmatriculată în Alessandria, Italia, 1970. După 37 de ani a venit în Alexandria-România. Așa a fost să fie. E greu să le recondiționezi, mai ales că nu prea mai ai cu cine să faci treabă. Apoi pasiunea a mers mai departe și am luat a doua mașină, din Los Angeles”, a spus Dan Neacșu – președintele Retromobil Club România – filiala Teleorman.