Șoseaua de centură de numai 3 km la care se lucrează de 10 ani va fi gata anul acesta

în Actualitate/Actualitatea politică

Varianta de Ocolire Mihăilești (Giurgiu – pe DN6, în apropiere de București) este un drum cu două benzi pe sens, lung de circa 3,2 km, pe care Compania de Drumuri se chinuie să-l facă încă din 2012. Abia de curând al treilea constructor contractat pentru a finaliza lucrările a intrat în șantier pe drumul care deservește mii de șoferi, printre care și foarte mulți teleormăneni.

Centura oraşului Mihăileşti, pe DN 6 Bucureşti – Alexandria, va fi inaugurată pe 15 noiembrie, cu trei luni înainte de termenul din contact, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Este a treia încercare a Companiei de Drumuri de realizare a Centurii Mihăileşti în ultimii 10 ani, primul contract fiind semnat în 2012 cu o firmă portugheză, iar al doilea, în 2016, cu un constructor din Spania.

După rezilierea contractului cu spaniolii de la Copisa în 2019, CNAIR a făcut o expertiză tehnică şi apoi o nouă licitaţie, iar contractul a fost atribuit firmei Viarom din România care a reluat lucrările în această primăvară. Centura costă 37 milioane lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*