Sorin Sferle este, oficial, candidatul USR-PLUS la Primăria Alexandria

în Actualitatea politică/Administratie

Dacă, o perioadă, a planat îndoiala asupra faptului că USR-PLUS va avea candidat la Primăria Alexandria, iată că apele s-au limpezit și acum formațiunea politică are un candidat oficial. Este vorba despre Sorin Sferle, inginer fizician, cu o experiență de peste 25 de ani în domenii precum managementul proiectelor europene, atragerea de fonduri și investiții și managementul resurselor umane. În această perioadă, Sorin Sferle a reușit să gestioneze proiecte de o valoare totală de peste 25 milioane de euro, care au contribuit, în mod indirect, la dezvoltarea orașului și a cetățenilor acestuia.

Sferle a devenit astfel propunerea USR PLUS pentru Primăria Municipiului Alexandria și și-a lansat candidatura în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Romfra. Candidatura a fost lansată în prezența lui Dragoș Tudorache, Președinte executiv al PLUS și membru al Comisiei de Coordonare a Alianței USR PLUS, Sergiu Iordan, Președinte al Filialei USR Teleorman și Aurel Fierăscu, Președinte al Filialei PLUS Teleorman.

În cadrul evenimentului au fost expuse temele de interes și necesitățile actuale ale Alexandriei, din viziunea candidatului Alienței USR PLUS, Sorin Sferle, precum și motivațiile care au stat la baza deciziei acestuia de a candida la funcția de Primar.  Sorin Sferle susține că a ales să candideze „pentru că a identificat oportunități de dezvoltare a orașului, pentru că dorește să pună în slujba comunității expertiza și experiența acumulată în gestionarea de fonduri europene și pentru că dorește să arate că există și o altă față a Alexandriei”.

Printre proiectele propuse de candidatul Alianței USR PLUS se număr generarea de noi locuri de muncă prin crearea și dezvoltarea unui parc industrial care să încetinească exodul tinerilor din Alexandria. În ceea ce privește infrastructura, atragerea de fonduri europene nerambursabile reprezintă soluția pentru reabilitarea termică a blocurilor sau reorganizarea pieței din Alexandria prin construirea unei parcări supraterane și susținerea producătorilor locali.

Pentru petrecerea timpului liber, candidatul Alianței consideră că amenanjarea pădurii din zona Veterani și a vechiului pod în scop turistic sunt oportunități care trebuie exploatate alături de organizarea de școli de vară și evenimente culturale pentru elevi și studenți.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*