Soarta politică a lui Nițulescu se va decide la finele acestei săptămâni

în Actualitatea politică

Teodor Nitulescu (2)Carmen Dumitrescu

Deși Blaga promitea, cu vreo câțiva ani în urmă, că nu se va mai implica în problemele organizației județene a PDL Teleorman, acum el a decis că e cazul să pună în mișcare niște mecanisme la nivel județean, de natură să-l înlăture pe Teodor Nițulescu din fruntea partidului. Evident, hotărârea pare a fi destul de bine fundamentată, Nițulescu având, de-a lungul vremii, o atitudine distructivă în interiorul partidului pe care îl conduce încă. Dar sunt mulți care privesc mazilirea temperamentalului politician cu ochi răi, considerând că actualmente nu există, la nivel județean, nimeni în măsură să se lupte cu PSD-ul de pe poziția de forță adoptată în toți acești ani de Nițulescu. Între noi fie vorba, nici Nițulescu n-a dovedit totuși un real apetit pentru lupta anti-PSD, singurul care și-a asumat în mod ferm și deschis o luptă directă cu adversarii politici fiind, la nivelul Alexandriei, consilierul local Florin Titirișcă. Pentru că, de când a preluat frâiele PDL în Teleorman, Nițulescu a avut perioade lungi în care a preferat să tacă, pentru a-și proteja propria bunăstare, mulți ajungând să creadă că, de fapt, relația lui de amiciție cu Dragnea nu s-a terminat niciodată.

Totuși, după vizitele DNA-ului la domiciliul primului democrat-liberal al județului, acesta a luat decizia de a se retrage pentru o perioadă, în ideea de a lăsa spiritele să se calmeze și de a nu leza prea mult imaginea partidului. În locul său a decis să-l lase în biroul conducerii pe prietenul lui, Cristi Barbu, zis Bitanu’, astfel încât să se asigure că la întoarcere le va găsi pe toate acolo unde le-a lăsat. N-a fost să fie! Bitanu’ a purtat negocieri cu Blaga și oamenii lui de la Centru, ajungând la concluzia ca Nițulescu nu mai poate rămâne la conducerea PDL. De atunci, spiritele din PDL Teleorman sunt foarte agitate. Unii au adoptat o poziție pro-Nițulescu iar alții una pro-Cristi Barbu. Iar la București s-au tot purtat negocieri și, potrivit surselor noastre, chiar și Nițulescu a ajuns pe acolo, pentru a-și clama drepturile. Deși o decizie finală ar trebuit luată în cursul zilei de astăzi, se pare că tensiunile sunt foarte mari și hotărârea s-a amânat pentru vineri sau sâmbătă.

Surse din interiorul partidului susțin că Nițulescu este ca și plecat de la conducerea organizației județene, cei de la București urmând doar să decidă cine va prelua frâiele PDL Teleorman. Iar variantele de lucru s-au înmulțit. Pentru că acum nu numai Bitanu’ ar fi în cărți, ci și Lucian Militaru sau Cătălin Burcescu. Alte surse, din interiorul aceluiași partid, cred că Nițulescu va rămâne în continuare la conducerea PDL și că efortul de schimbare a lui din funcție se va solda cu o situație jenantă pentru întregul partid, care pare deja scindat, înainte de a se uni cu vechiul PNL. E destul de greu de ghicit cine minte și cine spune adevărul, pentru că e foarte posibil ca fiecare tabără să primească informații la derută, astfel încât jocurile să se facă în totalitate de către Centru. Rămâne, totuși, cert faptul că la finele acestei săptămâni se va decide dacă Nițulescu mai are un loc în politica teleormăneană sau nu. Și atunci vom ști cu toții care dintre pionii județeni ai PDL sunt puternici și care dintre ei vorbesc doar ca să se afle-n treabă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. Nitulescu ,are prea multa experienta si fle politic ,ca sa poata fi inlocuit fara acordul lui . Ce se spune cu ,alticontracandidati mentionati ,ex, Barbu Costel,are condamnare penala si nu intra in carti ,iar ceilalti ,unul comunist,altul fara experienta nu au sanse in batalia cu el,dupa alegerile de la PSD ,cand a pierdut functia de presedimte …sufla si in iaurt….oricum este cel mai bine pregatit politic din tot amestecul PNL=PDL …

  2. Nitulescu,Bitanu, Burcescu nu au ce cauta in conducerea fostului PDL.
    Blaga ,daca mai are timp…..,trebuie sa se orienteze catre un om tip Jianu
    (a nu se intelege ca il sustin) care sastie sa vorbeasca,are bun simt nu planeaza asupra lui
    acte de coruptie.

  3. Simpatic ăla mic, Burcescu: ”miau miau miau… Nițulescu trebuie să facă un pas înapoi!” :))

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*