SMURD a fost operaționalizat Dobrotești

în Actualitate

Populația din localitățile Dobrotești, Didești, Balaci, Siliștea Gumești, Ciolănești Deal, Zâmbreasca, Beuca, Tătărăștii de Jos și Tătărăștii de Sus vor beneficia, de astăzi, 22 martie a.c., de o intervenție mult mai rapidă a echipajelor de paramedici SMURD în cazurile de urgență medicală.

În prezența autorităților județene și locale, în cadrul punctului de lucru al pompierilor din localitatea Dobrotești a fost operaționalizat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), care va fi deservit de 15 subofițeri cu competență de paramedic, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.

”SMURD Dobrotești este rezultatul implicării autorităților locale și județene, fapt pentru care le mulțumim pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea operaționalizării acestui serviciu, care de astăzi va fi mult mai aproape de cetățeni, printr-un timp de răspuns la intervenție mai redus decât până la această dată”, afirmă conducerea ISU Teleorman.

Inspectorul șef al ISU Teleorman – colonel Marius Stancu a promis, în cadrul evenimentului, că vor urma multe alte realizări asemănătoare. ”Astăzi, la Dobrotesti, se inaugurează prima substație SMURD din mediul rural din județul Teleorman. Este o onoare pentru noi să fim cât mai aproape de cetățenii județului și de a le oferi serviciile noastre. Și este abia începutul!”

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*