Slujbă de pomenire și lansare de carte regală la Alexandria

în Cultură

Altetea sa

Miercuri, 8 octombrie 2014, la ora 11, la Catedrala Episcopală „Sfântul Alexandru”, va avea loc slujba de pomenire a Regelui Carol I, oficiată de PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Cu această ocazie, va fi lansată o plachetă memorială dedicată Regelui Carol, realizată de Secția de Numismatică Alexandria. La ora 12, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda”, va avea loc o dublă lansare de carte regală: „Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” și „Trei poduri peste lume”, apărute la Curtea Veche Publishing. La eveniment va lua parte și Alteța Sa Regală Principele Radu.

Radu Duda nu este pentru prima dată oaspete de seamă la Alexandria, Alteța Sa onorând invitația de a lua parte la expoziţia numită “O istorie a monarhiei din România în numismatică şi filatelie”, găzduită de Muzeul Județean Teleorman, în perioada 27 aprilie-15 mai 2012. Atunci, toți participanții au primit din partea Casei Regale câte un exemplar al volumului ”Principele Radu”, scris de Vladimir Crețulescu și Corina Mustafa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Cultură