Slujba de duminică la Catedrala Alexandria: „Cine simte așa ceva, nu va băga azi un dumicat la prânz în gură dacă n-a fost mai întâi să spună că este ortodox autentic, familist convins și creștin adevărat!”

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Slujba de duminică la Catedrala „Sfântul Alexandru” din reședința județului Teleorman a constituit un nou prilej de reafirmare a chemărilor preoțești la Referendum. Zecile de credincioși au ascultat, cu răsuflarea tăiată, predica de final a părintelui Gelu, care a avut grijă să vorbească despre păcatul homosexualității, în cele mai întunecate aspecte ale lui. Dar, pentru prima dată în ultimul timp, păcatul homosexualității a cântărit mai puțin în ochii Bisericii decât cel al comodității. Pentru că dorința de a salva Referendumul este, în acest moment, pentru oamenii Bisericii o miză categorică. Așa că părintele Gelu a ținut să specifice, în clar, că niciun bun creștin nu va merge astăzi să mânânce de prânz, dacă n-a fost să se manifeste creștinește la urne: „Trebuie să ne trezim, să nu mai dăm vina pe alții! Avem posibilitatea să facem acest lucru. Și cine simte așa ceva, nu va băga azi un dumicat la prânz în gură dacă n-a fost mai întâi să spună că este ortodox autentic, familist convins și creștin adevărat!” 

Mai mult, păcatul homosexualității a fost prezentat în cele mai întunecate aspecte ale lui de către preotul pe care credincioșii îl ascultau ca pe depozitarul adevărului absolut: „S-a pus o întrebare pentru fiecare ortodox din țara aceasta. Dacă vrea să aibă familie, dacă vrea să aibă copii, dacă vrea ca viața să meargă mai departe în țara aceasta și în lumea aceasta. Și este supus acestui exercițiu al libertății de a alege. Din păcate, s-ar părea și s-ar putea ca după ziua aceasta să trăim un fiasco al acestei mândrii ortodoxe într-o țară care se declară ortodoxă. S-ar putea să trăim un fiasco, din cauza lenei și comodității noastre, din dorința de a sta în casă sau la masă, fără să mergem să marcăm acolo opțiunea noastră. Credem în libertatea deșănțată, în distracție, în așa zisa iubire sodomică. Zic unii că votează iubirea. Dar e iubirea îngăduită de domnul Iisus Hristos până la iubirea pe care o propovăduiește astăzi omenirea este o diferență ca între Iad și Rai!”

După slujba de duminică, credincioșii au plecat spre casele lor. Nu înainte, însă, de a trece pe la urne, în cazul în care nu au demonstrat exces de zel în cursul primei zile a Referendumului pentru definirea familiei.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*