SISTER SCHOOLS – PARTENERIAT INTERCULTURAL ȘI EDUCAȚIONAL

în Actualitate/Educatie/Învățământ

pedagogic

Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria în parteneriat cu Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi implementează în Alexandria, în perioada 01.04.2015-08.04.2015, proiectul de parteneriat – Schimb Intercultural şi Educațional, denumit “SISTER SCHOOLS”, coordonat de profesorii Eliza Marinela SOTIRESCU şi Florentina Mariana TOMA.

Scopul principal al schimbului intercultural și educațional dintre cele două licee este de ajuta profesorii, elevii și partenerii ambelor țări să învețe valorile culturale și să acorde sprijin activităților, dar și să se introducă propriile valori culturale și artistice, dezvoltând și susținând prietenia și relațiile între Turcia-Alexandria-România.

Timp de o săptămână, 14 elevi turci împreună cu profesorul coordonator M. Selim Vural au participat la activităţile desfăşurate de către liceul gazdă, în parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor Alexandria şi cu Primăria Municipiului Alexandria.

Prima zi de activităţi a debutat cu vizitarea liceului gazdă, unde au fost primiţi cu multă căldură şi emoţie, atât de către cadrele didactice, cât şi de către elevi. Alături de tradiţionalul “Bun venit!”, invitaţii au participat la o multitudine de activităţi interactive, “ice- breaking”, menite să faciliteze intercunoaşterea. La prezentarea liceului, au participat Andra Negrilă, din partea CLTA-ului, şi Ştefan Tăbăcitu, administrator public al Primăriei Alexandria.

Scopul primei vizite a liceului a fost familiarizarea cu programul de lucru al învăţământului românesc, materiale didactice, cunoscând şi o parte din sălile de clasă. Au urmat preselecția Concursului “Elevii din Pedagogic au talent” – categoria dans, dar și binemeritatul tur al oraşului, unde au primit o lecţie de istorie locală, vizitând şi Catedrala oraşului.

În a doua zi, au fost prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria, onorând invitaţia Consiliului Local al Tinerilor Alexandria (CLTA) de a participa la acţiunea “SCHIMBURI INTERCULTURALE ȘI DE BUNE PRACTICI LA STRUCTURILE DE TINERI”, activitatea desfăşurându-se în limba engleză.

De asemenea, echipa a făcut o vizită la Muzeul Judeţean Teleorman, unde a văzut atât expozițiile: permanente – Aspecte etnografice teleormănene; Colectivizare în Teleorman (1949 – 1962), Rezistență și acceptare forțată; Neoliticul; Tezaure Monetare și cea temporară – Florile adâncului – Colecția mineralogică „Remus Rogozea”; cât și Exponatul Lunii – Trusa de magie geto-dacică.

Întâlnirea schimbului intercultural şi educaţional a cuprins și o excursie de două zile pe traseul montan Rucăr-Bran-Valea Prahovei, unde profesorii și elevii turci şi români au vizitat printre altele şi Mausoleul de la Mateiaş, Peştera de la Dâmbovicioara, Castelul Bran şi Piaţa Sfatului din Braşov.

La finalul săptămânii dedicate proiectului, invitații vor participa la Ziua Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, unde vor lua parte la diferite activități, una dintre ele fiind și Finala Concursului “Elevii din Pedagogic au talent”. Seara se va încheia cu o petrecere tematică românească, în cadrul acesteia derulându-se și ceremonia de înmânare a certificatelor de participare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*