liberinteleorman.ro

Sistemul cardului de sănătate pune la încercare nervii medicilor din Teleorman

8 noiembrie 2016

Monica Vasilescu

medicAvem card de sănătate, dar sistemul lui nu funcţionează. Asta nu ne miră prea tare, pentru că ne-am obișnuit cu jumătățile de măsură la români. Totuși, pentru oamenii care lucrează cu sănătatea oamenilor nu ar trebui să existe disfuncționalități.

De ceva vreme, medicii sunt nevoiţi să munceacă dublu din cauza hibelor sistemului CNAS, deoarece acesta are întreruperi frecvente și de durată. Cadrele medicale din Teleorman care se folosesc de platforma informatică a sistemului de asigurări de sănătate se plâng de faptul că aceasta este indisponibilă destul de des, ceea ce le face munca mult mai greoaie. Adică, doctorii acordă servicii pacienţilor în regim offline, până când se remediază sistemul, iar după deblocarea lui aceștia raportează online serviciile. Cu alte cuvinte, ei muncesc de două ori pentru aceeași operațiune pentru ca pacienții lor să nu aibă de suferit și nu le decontează nimeni timpul pierdut cu defecțiunile unui sistem informatic pe care s-au cheltuit 19,47 milioane de euro, bani în care nu a intrat și aspectul funcțional.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PNL Teleorman vrea doi deputați și un senator

Următorul articol

Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”- 156 de ani de existenţă

Cele mai recente articole de Actualitate