Singurul beneficiar din PSD al încarcerării lui Dragnea și-a redactat demisia din Consiliul Județean Teleorman! Petre Cioabă e și subsemnat, și funcție!

în Actualitatea politică/Administratie

Cu o caligrafie de copil silitor de clasa a cincea, dar cu mult aplomb, pensionarul Petre Cioabă și-a redactat demisia din Consiliul Județean Teleorman. Mandatul său a încetat înainte de vreme, pentru că norocul i-a surâs exact în ziua în care lui Dragnea i s-au înecat toate corăbiile. Practic, Petre Cioabă este singurul beneficiar din PSD Teleorman al încarcerării lui Dragnea, pentru că numai așa, el a putut ascede în Parlamentul României. Și nu oricând, ci chiar la finalul carierei, având acum prilejul de a beneficia pentru tot restul vieții de o pensie specială și de titulatura (la care sigur va ține mult) de „domnul deputat”. Gurile rele spun că acesta era chiar visul lui Petre Cioabă, așa că în ziua în care baronul de Teleorman își afla sentința, consilierul pesedist la apus de carieră vedea o nouă perspectivă.

Petre Cioabă

Așa că n-a stat mult pe gânduri, a acceptat să continue mandatul lui Dragnea și, în ședința de pe 27 iunie a Consiliului Județean Teleorman s-a discutat scrisoarea prin care Petre Cioabă își declara intenția de a părăsi componența forului decizional. Interesant ni se pare faptul că Petre Cioabă se consideră pe sine atât un subsemnat, cât și o funcție. Nu ne credeți? Iată textul scrisorii de demisie:

Subsemnatul Cioabă Petre, consilier județean ales pe listele Partidului Social Democrat, organizația Teleorman, pentru un mandat de 4 ani, precum și funcția de președinte al ATOP Teleorman, vă rog să fiți de acord cu încetarea mandatului, pe motiv că începând cu data de 5 iunie 2019 am fost numit într-o altă funcție de demnitate publică, aceea de deputat.

Din declarația de avere, rezultă că Petre Cioabă nu face parte din categoria bogaților zonei, de unde tragem concluzia că în cazul lui, fotoliul de parlamentar chiar a fost un noroc nesperat. Sursele sale de venit au provenit până acum de la Primăria Alexandria, unde, în calitate de administrator zonal, Cioabă încasa 4.600 de lei pe an, de la Consiliul Județean, de unde lua 9.700 de lei pe an și 4.200 lei pe an (în calitate de președinte ATOP) și la de Comalex SA Alexandria (unde Cioabă este membru în Consiliul de Administrație). Cu siguranță, ca parlamentar, nivelul veniturilor sale va crește considerabil pentru tot restul vieții. Căci nu face omul cât face funcția!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*