liberinteleorman.ro

Simpozionul Județean „Să păstrăm și să prețuim tradițiile și obiceiurile străvechi”

19 decembrie 2017

Casa Corpului Didactic Teleorman a demarat, in luna decembrie 2017, Simpozionul Judetean  „Sa pastram si sa pretuim traditiile si obiceiurile stravechi”  in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Marzanesti.

Simpozionul este cuprins in programul de activitati metodice, stiintifice si culturale aprobate in Planul Managerial al CCD Teleorman, pentru anul scolar 2017-2018 si cuprinde doua sectiuni:

  • Concurs de creatii artistici-plastice/abilitati plastice;
  • Concurs de creatie literara;

Scopul proiectului il reprezinta valorificarea potentialului creativ al scolarilor de a reda aspecte specifice traditiilor Craciunului, iar ca obiective amintim cunoasterea traditiilor si sarbatorilor specifice Craciunului, dezvoltarea si stimularea creativitatii si expresivitatii elevilor, descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor plastice .

Astazi, 19.12.2017, elevii Scolii Gimnaziale Cernetu, au colindat, insotiti de doamna director Chirescu Loredana și profesor invatamant primar Mirancea Georgiana si au adus, prin cantecele lor, mai aproape spiritul sarbatorii Craciunului.

Doamna director al CCD Teleorman, prof. Eliza Marinela Sotirescu, a primit cu caldura colindatorii care au impresionat prin expresivitate si talent si au dovedit cunoasterea traditiilor si sarbatorilor de iarna. In mod traditional, micii colindatori au fost rasplatiti cu mere si covrigi.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consiliul Județean Teleorman încă ”analizează” dacă se constituie sau nu parte civilă în procesul Dragnea-TelDrum

Următorul articol

Consiliul Județean Teleorman a împărțit ”sărăcia” primăriilor PSD

Cele mai recente articole de Actualitate