Simpozionul Județean  „Să păstrăm și să prețuim tradițiile și obiceiurile străvechi!”, desfășurat la Casa Corpului Didactic Teleorman

în Actualitate

Casa Corpului Didactic Teleorman a demarat, in luna decembrie 2017, Simpozionul Judetean  „Sa pastram si sa pretuim traditiile si obiceiurile stravechi”  in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Marzanesti.

Simpozionul este cuprins in programul de activitati metodice, stiintifice si culturale aprobate in Planul Managerial al CCD Teleorman, pentru anul scolar 2017-2018 si cuprinde doua sectiuni:

  • Concurs de creatii artistici-plastice/abilitati plastice;
  • Concurs de creatie literara;

Scopul proiectului il reprezinta valorificarea potentialului creativ al scolarilor de a reda aspecte specifice traditiilor Craciunului, iar ca obiective amintim cunoasterea traditiilor si sarbatorilor specifice Craciunului, dezvoltarea si stimularea creativitatii si expresivitatii elevilor, descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor plastice .

Pe data de 19 decembrie, elevii Scolii Gimnaziale Cernetu, au colindat, insotiti de doamna director Chirescu Loredana și profesor invatamant primar Mirancea Georgiana si au adus, prin cantecele lor, mai aproape spiritul sarbatorii Craciunului.

Directorul CCD Teleorman, prof. Eliza Marinela Sotirescu, a primit cu caldura colindatorii care au impresionat prin expresivitate si talent si au dovedit cunoasterea traditiilor si sarbatorilor de iarna. In mod traditional, micii colindatori au fost rasplatiti cu mere si covrigi.

 

Director C.C.D. Teleorman,

Prof. Eliza Marinela SOTIRESCU

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*