Simbolul libertății și al puterii, pe străzile Alexandriei

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

calcalul...

Dominația politică exercitată în Teleorman în ultimii foarte mulți ani a produs mutații și în regnul animal. În capitala de județ vedem la fiecare pas imagini desprinse parcă din filme, nu neapărat de succes. Spunem parcă, dar ele sunt reale. Și dacă porcii au împânzit orașul (ne referim acum la porci în adevăratul sens al cuvântului, nu la cei de asfalt), nu a trecut mult timp până au apărut caii. În câteva instantanee surprinse în centrul Alexandriei, un cal alb păștea liniștit pe lângă rondurile de flori, agățate peste tot, cu sfințenie, de către reprezentanții municipalității noastre.

La prima vedere, am avut tentația să credem că situația întâlnită într-o capitală cu pretenții de UE ne arată că, undeva, cineva nu are nicio apăsare față de confortul plătitorului de taxe. Vrem, totuși, să privim mai adânc și să vedem partea frumoasă din toată această întâmplare. Calul, după cum spuneau strămoșii, reprezintă simbolul libertății și al puterii. El nu poate să ne aducă decât ceva benefic. Așadar, ne dorim să nu fi apărut întâmplător în Alexandria, ci să fie un semn că ar fi cazul să iubim și să ne dorim libertatea și tot ceea ce derivă din acest cuvânt, dar și o schimbare de atitudine cetățenească, fiindcă oricât ar fi el de frumos, calul trebuie să pască, totuși, pe câmpii.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*