Și Dragnea are defectul lui… ”decât” unul!

în Politica altfel

Monica Vasilescu

dragneaAm înțeles că drumul lui Dragnea spre Teleorman trebuie să fie pavat cu flori, să fie curățenie ”lună” (pentru asta a și funcționat Salubritatea în zi de duminică) sau că sălile trebuie să fie încăpătoare chiar dacă acolo se află și oameni care ar fi preferat să plimbe caprele la final de săptămână. Putem să-i înțelegem și accesele de fățărnicie, că politica de la noi se face oricum, numai mizând pe sinceritate nu, dar este de neînțeles de ce liderul suprem al PSD, cel care vrea și șefia, și președinția, și bogăția, nu-și corectează gramatica. Agramatismul nu înseamnă putere și ne așteptam ca Liviu Dragnea să știe că felul cum spui poate fi mai important decât ceea ce spui.

A vorbit la Teleorman despre lucruri mărețe și treburi importante pentru partid, însă, a uitat când să-l folosească pe “doar”. ”Există, din păcate pentru noi, decât câteva locuri în Europa unde Stânga este privită cu încredere”, a spus Dragnea în discursul său, iar asta este doar o mostră a faptului că a cam lipsit de la ora de gramatică în școală. Probabil, neuronii celor mai deștepți din Casa de Cultură din Alexandria s-au sinucis pe capete atunci când au auzit că marele Dragnea folosește adverbul “decât” ca substitut al lui ”doar”. Și nu o dată. Însăși șefa Învățământului teleormănean, Valeria Gherghe, a tresărit la excesul de ”decât” al lui Dragnea și, chiar dacă părea mai preocupată de latura politică a evenimentului, parcă i-ar fi șoptit lui Dragnea că ”decât” se folosește numai în construcții negative și în comparații, nu ori de câte ori are politicianul chef să stâlcească limba română. Dar a tăcut și l-a divinizat în continuare, precum majoritatea celor aflați la reuniunea roșie. Până la urmă, este clar că nu-l împiedică un cuvânt să fie șef de partid și… poate trebuie să înțelegem și noi că nici Dragnea nu poate fi perfect!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Gata,am inteles,pana la urma putin va pasa de greselile lui Dragnea!
    Dvs. aveti ceva cu inspectorul general ,dar ce se intampla…. vi s-a luat vreun scaun din inspectorat si acum dati cu matura prin alta scoala ?!
    Pacat,mare pacat !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*